16 Kasım 2008, 14:57 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Defneli Şiş Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 5 kişilik Malzemesi: -1 kg. kuzu eti (küçük kuşbaşı doğranmış) -200 gr. soğan (rendelenmiş), (2 orta boy) -tuz -taze çekilmiş karabiber -15 adet defne yaprağı -1 bağ maydanoz (ince kıyılmış) -2 bağ taze soğan (yalnızca yeşil kısmı ince kıyılmış) Yapılışı: 1.Etleri bir kaba koyun. İnce kıyılmış soğanları bir tülbentten süzerek suyunu çıkarın. Soğan suyunu etlerin üzerine dökün. Tuzu ve biberi ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz karıştırın.Eteri serin bir yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın. 2.Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın, her etin ardına bir defne yaprağı gelecek biçimde etleri şişlere dizin. Izgaraya (fırında ise altına bir tepsi koyarak ızgara teline) yerleştirip her yanı iyice kızarmcaya kadar pişirin, 3.Bir servis tabağının üzerine ince kıyılmış maydonoz ve taze soğanı karıştırarak yayın. Pişen şişleri bu tabaga çıkanp, sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
defneli, kebabı, Şiş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
Fırında Defneli Çipura | Sevda | Deniz Ürünleri | 2 | 05 Ekim 2012 19:32 |
Defneli Sosis Sote | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 03 Mart 2012 21:55 |