![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Patates Kızartması Gerekli Malzemeler: Bir adet geniş tava Milangaz Bir ad. Tüp Üç - Beş Kıraç Patatesi Süzgeç Bıçak Ayçiçek Yağı Tuz Boş bir tabak Tutacak (kesin lazım!) Delikli kepçe Hazırlanışı : Patateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra ince ince soyuyoruz kabuklarını, sonra çubuk şeklinde ince ince diliyoruz. Bu arada 3 Bardak ayçiçek yağını tavamıza boşaltarak tavayı ocağa veriyoruz bu arada yağımız ısınırken patateslerimizi ince ince çubuk şeklinde doğradıktan sonra süzgeç içinde tekrar yıkayıp biraz tuzluyoruz.. Bir kaç dk suyunu süzmesini bekledikten sonra patatesleri yavaşca tavaya boşaltıp kapağını kapatıyoruz yaklaşık 15 - 20 dk içerisinde patateslerimiz kızarmış olacaktır daha sonra kepçe ile patateslerimizi servis tabağına çıkarıyoruz ve servise hazır oluyor. Ek olarak biber ve patlıcan da kızartabiliriz. Pirinç pilavı ve salata da yanında güzel gider. Konu Hayat tarafından (24 Nisan 2011 Saat 19:28 ) değiştirilmiştir. | |
| ![]() |
Etiketler |
kizartmasi, kızartması, patates |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patates Kızartması Şampiyonası Fransa'da yapılacak | Zeytin | Yemek Tarifleri | 4 | 18 Ağustos 2023 15:31 |
Kara tavada patates kızartması | SuLTaN35 | Yemek Tarifleri | 3 | 10 Aralık 2022 13:56 |
Diyet Patates Kızartması | SimHa | Sebze Yemekleri | 0 | 03 Kasım 2009 22:23 |
Köfte & Patates Kızartması | Kralice | Kebaplar Köfteler | 1 | 13 Mart 2009 00:00 |
Patates kabuğu kızartması | Süslü | Sebze Yemekleri | 1 | 12 Mart 2009 14:03 |