IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Şubat 2010, 22:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ege Usulü Tencere Kebabı




4 kişilik

Malzemesi

750 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kg taze soğan
1.5 su bardağı su
Yarım su bardağı sirke
2 diş sarımsak
4 defne yaprağı
Tuz
Karabiber


Tarifi

Etleri güvece alıp 3 kaşık sıvıyağ ekleyerek kavurun. Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. 2 kaşık sıvıyağ ve 1.5 bardak su ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Taze soğanları temizleyip yıkayın. Küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ezin. Tavada 1 kaşık sıvıyağını ısıtıp taze soğanı kavurun ve pişmekte olan ete ilave edin.

Ezilmiş sarımsak, sirke ve defne yapraklarını da ekleyip kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Defne yapraklarını yemeğin içinden alıp sıcak olarak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ege, kebabi, kebabı, tencere, usulu, usulü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri Sevda Kebaplar Köfteler 0 20 Temmuz 2013 03:55
Ev Usulü İskender Kebabı Sue Kebaplar Köfteler 0 09 Ağustos 2012 14:18
Abant usulü kuzu kebabı (bolu) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 09:43