IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Şubat 2010, 22:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kazan Kebabı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu yemek tencerede pisen bir kebap turu, o nedenle adina Kazan Kebabi deniyor. Patlican ve domatesle yapilan yemekleri seviyorsaniz Sanliurfa'nin bu yemegine de bayilacaksiniz demektir. Gecenlerde aklima evlendigimden beri bu yemegi hic pisirmedigim geldi ve hemen malzemeleri alip yapmaya karar verdim. Ne kadar da ozlemisim... Daha once esim hic yememisti ve cok begendi. Iki kisi koca tencereyi bitirdik ve hic de pisman olmadikDenemenizi tavsiye ediyorum, begeneceginize eminim. Simdiden afiyet olsun:

Mazlemeler:

*
3 adet orta boy patlican
*
2 adet iri domates
*
500 g orta yagli kuzu kiyma (dana kullananlar ete 1 y.k. yag eklemeli)
*
1 adet orta boy sogan(ince dogranmis)
*
1+1 y.k. salca
*
1/2 c.k. karisik baharat
*
Biraz tuz
*
1 t.k pul biber
*
1/2 s.b. su
*
3 y.k. sivi yag

Karisik Baharat icin 3 y.k. karabiber, 2 y.k. tarcin, 1 t.k. karanfil ve 1 t.k. yenibahari guzelce harmanlayin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yapilisi:

1.
Et, baharat, sogan, karabiber, pul biber ve bir y.k. salcayi derin bir kapta yogurun.
2.
Patlicanlarin sap kismini ve domateslerin tepesini bir kapak gibi kesin.
3.
Patlicanlari verev sekilde 2-3 yerinden kesin; ama dilimlemeyin (yani dibine kadar kesmeyin, butun kalmasi lazim). Domatesleri de iki yerinden boyuna kesin ve yine koparmamaya ozen gosterin.
4.
Hazirladiginiz etten parcalar koparip minik kofteler yapin. Kestiginiz patlican ve domatesin yariklarini bu etleri yerlestirin, yerlestirirken patlican dilimlerini ana parcasindan koparmamaya ozen gosterin.


5.

Kebaplari teflon bir tencereye yarik kisimlari fotografdaki gibi uste gelecek sekilde yerlestirin.Kalan bir y.k. salcayi yarim s.b. suda iyice eritip kebaplarin uzerine gezdirin. Iki y.k. sivi yagi da kebaplarin uzerine gezdirdikten sonra tencerenin kapagini kapatin ve patlicanlar ve domatesler pisinceye kadar kisik ateste pisirin.Seklini bozmadan spatula yardimi ile tabaklara alip (koparsa bile onemli degil tabaga bitistik olarak yerlesirirsiniz), arpa sehriyeli pirinc pilavi ve bol kopuklu ayran ile servis yapin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mutlaka ama mutlaka deneyin derim, parmaklarinizi da birlikte yiyeceginize garanti veriyorum! Hazirladiginiz salcali su, yemek pistikten sonra yag ile birlikte harika bir sos olusturuyor; servis yaparken tabaklara birer kasik sos ekleyip ekmeginizi (esimle denedik cok leziz oluyor) bandirin Pisirme esnasinda yemek suyunu tamamen cekmesine ragmen hala tam pismemis ise bir miktar sicak su daha ekleyebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kazan, kebabi, kebabı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri Sevda Kebaplar Köfteler 0 20 Temmuz 2013 03:55
para kazan (gösterilen siteye tıkla bekle kazan) kovboygenc İnternetten Para Kazanma Yolları 7 14 Haziran 2009 17:36