12 Şubat 2012, 02:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Vezir Kebabı Vezir Kebabı Malzemeler: 250 gr kuşbaşı koyun eti 2 baş soğan 2 adet domates 3 kaşık tereyağı 2 adet havuç 1 bardak bezelye 2 bardak pirinç 3 bardak su 2 adet karanfil tuz karabiber. Yapılışı: Soğanlar yemeklik doğranır, iki kaşık tereyağı ile çevrilir, Etler de soğanlara ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Küp doğranmış domatesler etlere katılarak sote edilir. Suyunu çekince sıcak su karanfil ve karabiber ilavesi ile iyice pişirilir. Havuçlar rendelenir 1 kaşık yağda çevrilir. İçine 3 bardak su bezelyeler ve tuz ilave edilir. Su kaynamaya başlayınca içine demlenmiş pirinçler atılır. Et, çukur bir kâseye koyularak, pirinçlerin ortasına ters çevrilerek yerleştirilir. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirilir. Demlenince servis yapılır. | |
|
Etiketler |
kebabı, vezir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Padişahla Vezir | Afrodit | Fıkra | 0 | 24 Ekim 2011 23:26 |
Kral ve Vezir | Caddeci | Fıkra | 0 | 11 Eylül 2011 06:04 |
Padişah - Vezir | Azad | Fıkra | 0 | 18 Ocak 2011 00:41 |
Başıyla Oynanan Vezir | Hesna | Esrarengiz Olaylar | 0 | 05 Şubat 2010 14:21 |