![]() |
Yuva Kebabı İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı (küçük küp kesilmiş) 6 adet çanak enginar (temizlenmiş) 80 ml zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) 80 ml su (kaynar) 1 adet limonun suyu 4 adet büyük boy mantar (dilimlenmiş) 1 adet sivribiber (ince kıyılmış) 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış) 6 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Zeytinyağından 60 ml ayırın. Kalan zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin. • Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri ekleyin ve 3-4 dak. pişirin. • Etlerin üzerine suyun yarısını gezdirin. Ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak. pişirin. • Kalan zeytinyağını ve limon suyunu çırpın. • Enginarları kalın dipli ve yayvan bir tencereye yerleştirip, limonlu zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte, hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-10 dak. pişirip, bir fırın kabına yerleştirin. • Et, mantar, sivribiber, dereotu, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi harmanlayıp, enginarların üzerine paylaştırın. • Kalan suyu enginarların arasına gezdirin. Önceden ısıtılmış 1800C fırında, peynirler eriyinceye kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin. • Üzerlerine dereotu serperek servis yapın. |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk