IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kebaplar Köfteler (https://www.ircforumlari.net/kebaplar-kofteler/)
-   -   Yuva Kebabı (https://www.ircforumlari.net/kebaplar-kofteler/452041-yuva-kebabi.html)

Liaaa 12 Şubat 2012 02:07

Yuva Kebabı
 
İçindekiler:
500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı (küçük küp kesilmiş)
6 adet çanak enginar (temizlenmiş)
80 ml zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
(ince kıyılmış)
80 ml su (kaynar)
1 adet limonun suyu
4 adet büyük boy mantar (dilimlenmiş)
1 adet sivribiber
(ince kıyılmış)
1/2 demet dereotu
(ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış)
6 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz, tane karabiber
(arzu edilen miktarda, dövülmüş)


Tarif:
• Zeytinyağından 60 ml ayırın. Kalan zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin.
• Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri ekleyin ve 3-4 dak. pişirin.
• Etlerin üzerine suyun yarısını gezdirin. Ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak. pişirin.
• Kalan zeytinyağını ve limon suyunu çırpın.
• Enginarları kalın dipli ve yayvan bir tencereye yerleştirip, limonlu zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte, hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-10 dak. pişirip, bir fırın kabına yerleştirin.
• Et, mantar, sivribiber, dereotu, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi harmanlayıp, enginarların üzerine paylaştırın.
• Kalan suyu enginarların arasına gezdirin. Önceden ısıtılmış 1800C fırında, peynirler eriyinceye kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin.
• Üzerlerine dereotu serperek servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk