![]() |
Fıstıklı Kebap Malzemeler
Fıstıklı Kebap Tarifi Külbastılar tuzlanıp teflon bir tavada önlü arkalı kızartı-lır. Diğer yanda kıyma karıştırma kabına konulur. Soğan ve sar-mısak mutfak robotunda iyice çekilir. Tel süzgeç yardımı ile sa-dece suları kıymanın içine alınır. Antep fıstığı, tuz, karabiber eklenip iyice yoğurulur. Hamurdan irice parçalar alınıp avucu-muzun içinde açılır ve kızarmış külbastılar köfte hamurunun içine konulup tamamen kapatılır. İri iri köfte görünümüne ula-şır. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Bütün domates 4′e bölünür. Sivri biberlerle birlikte ayrı bir kapta kebapların yanında kızar-maya bırakılır.Kebaplar fırından çıkınca alüminyum folyo ile kaplanmış kürdanlar kebaplar batırılıp süslenir. Domates ve sivri biberle birlikte servis yapılır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk