IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sevda
  • 1 Post By BoNCuK

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Ekim 2012, 23:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcancı kürdan kebabı




Patlıcanlı Kürdan Kebabı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

5 adet patlıcan (kalınlarından)
Köfte İçin

1/2 kg. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
2 - 3 diş sarımsak
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Salçalı Su İçin

1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Patlıcanları alaca soyun. 1,5 cm. kalınlığında doğrayıp, acısının çıkması için tuzlu suda en az 1 saat bekletin. Ayrıca patlıcanı suda ne kadar çok bekletirseniz, kızartırken o kadar az yağ çeker.
Patlıcanlar suda beklerken bir yandan da köfteyi hazırlayın. Köfteyi yoğuracağınız kaba kıymayı alın. Ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğurun. Yemeği akşam yapacaksanız köfteyi sabahtan yoğurmanızı tavsiye ederim, bir süre beklediği için köfte daha lezzetli oluyor.
Köfteyi şekillendirin. (2 dilim patlıcana 1 adet köfte düşecek şekilde ayarlayın)
Köfteleri kızartın. Biz hafif olduğu için teflon tavada yağ koymadan kendi yağıyla pişiriyoruz her zaman. Patlıcanlar da kızaracağı için ağır olmaması açısından bu yöntemi kullanmanızı öneririm.
Sudaki patlıcanları süzün. Bol yağda pembeleşinceye kadar hafif kızartın.
1 dilim patlıcan, 1 adte köfte ve üzerine tekrar 1 dilim patlıcan, üzerine de 1 dilim domates koyup üzerine kürdan batırarak köfteleri hazırlayın ve bir borcama dizin.
Salçalı su için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin. Fırında güzelce pişirin.
Eğer daha çabuk pişmesini istiyorsanız, patlıcanlı köfteleri alüminyum ya da çelik tepsiye dizin. Salçalı suyunu da ekledikten sonra ocağı yakın ve tepsiyi ocağa oturtup 1 taşım kaynatın. Sonra da fırına verin. Böylece yemek hem daha çabuk pişer, hem de elektrik tasarrufu yapmış olursunuz.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Ekim 2012, 23:13   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Patlıcancı kürdan kebabı




Misafir geLdigi zaman sunmak icin güzeL bir Yemek.. Payla$im icin t$kLer.. denemek lazim.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kebabı, kürdan, patlıcancı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç Kebabı YapraK Kebaplar Köfteler 0 11 Ocak 2010 19:16
Tas Kebabı Kralice Kebaplar Köfteler 1 12 Mart 2009 23:54
Kürdan Kullanırken Dikkat! Kralice Sağlık Köşesi 0 04 Aralık 2008 13:21