15 Şubat 2012, 10:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zencefilli İsveç Keki Malzemeler: 100 gr tereyağı 200 gr pudra şekeri 2 çay kaşığı zencefil 1 yumurta, çırpılmış 125 gr krema 300 gr un. Üstü: 1 yemek kaşığı limon suyu 100 gr şeker elenmiş Limon kabuğu, ince soyulmuş Tarifi: 23 cm. çapında ortası delik kalıbı yağlayın ve içine un serpiştirin. Yağı eritip bir kaba koyduğunuz şekerin üstüne akıtın. Zencefil, yumurta ve kremi de ekledikten sonra unu da üzerine eleyin. İyice karıştırıp hazırladığınız kalıba boşaltın ve orta ısıdaki fırında 40-45 dakika, iyice kabarana dek pişirin. 2 dakika kalıpta beklettikten sonra çıkarıp soğumaya bırakın. Kekiniz soğuyunca, limon suyu ile üstü için ayrılan şekeri karıştırıp koyu ancak akıcı bir kıvama getirin. Kekin üstüne kaşıkla bu karışımdan koyarken yanlardan akmasına da izin verin. Limon kabuklarını ince şeritler biçiminde kesin. 5 dakika kaynayan suda bıraktıktan sonra çıkarıp iyice kurulayın ve kekinizin üstünü bunlarla süsleyin. alıntı | |
|
Etiketler |
isvec, keki, İsveç, zencefilli, zencefilli pasta |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zencefilli Limonata | YapraK | İçkiler İçecekler | 4 | 13 Haziran 2012 21:57 |
Norveç Keki | Liaaa | Kek Tarifleri | 0 | 15 Şubat 2012 10:48 |
Limonlu Zencefilli Kek | Afrodit | Kek Tarifleri | 0 | 26 Ekim 2010 13:25 |
Ankara keki | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:49 |
Ananaslı Alt-Üst Keki | KraLiSHE | Tatlılar | 0 | 13 Nisan 2009 18:45 |