12 Mart 2012, 18:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Havuçlu Yulaflı Kek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İçindekiler: 1 su bardağı kepekli un 1 su bardağı yulaf ezmesi 4 havuç 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz 2 tatlı kaşığı tarçın 8 kuru kayısı 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 limonun suyu 1 su bardağı kaynatılıp koyu kıvama getirilmiş elma suyu (Elma suyu yerine pekmez de kullanabilirsiniz) Yapılışı: Kuru kayısıları yumuşaması için yarım su bardağı ılık suda bekletin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Hamur yoğurma kabına kepekli unu koyun. Limon suyu ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri ekleyerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Ayrı bir kapta kabartma tozu ile limon suyunu karıştırın. Unlu karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin. Isıya dayanıklı bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. | |
|
Etiketler |
havuclu, kek, yulaflı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Havuçlu ezme | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 03 Mart 2012 21:54 |
Havuçlu Meze | Dilara | Salatalar Mezeler | 0 | 23 Nisan 2010 13:01 |
Havuçlu PASTASI | Sır | Pastalar | 0 | 11 Nisan 2010 12:40 |