19 Mayıs 2013, 00:14
#1 Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Cevizli Kek Tarifi
Cevizli kek için gerekli malzemeler :
185 gr tereyağ (oda sıcaklığında) 1 su bardağı kahverengi şeker 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı dövülmüş ceviz Üzeri için: 125 gr çikolata 20 gr tereyağ Ceviz Yağ ve şekeri krema gibi olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra ceviz hariç bütün malzemeleri ekleyerek çırmaya devam edin. Cevizide ilave ederek kaşık ile karıştırıp kalıba dökün. ( Ben 24 cm çapında kelepçeli kalın kullandım.) Yukarıda vermiş olduğum ölçüler ile daha kalın bir kek istiyorsanız 20 cm lik kalıp kullanın. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolata ve tereyağını isterseniz benmari olarak eriterek veya mikrodalga fırında eriterek kekin üzerine sürün. İri kıyılmış cevizle süsleyin… Not: Ben üzerine çikolata eritmedim, nutella sürdüm.
Dilerseniz havuçlu kek tarifime de bakabilirsiniz…
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.