IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Mart 2014, 21:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Havuçlu Kek Limonlu ve Mascarpone Peynirli Kaplamalı Tarifi (Resimli)




Havuçlu Kek Limonlu ve Mascarpone Peynirli Kaplamalı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • Havuçlu Kek Malzemeleri
    • 285 gr. yumuşatılmış tereyağı
    • 285 gr. açık esmer yumuşak şeker
    • 4 büyük, ayrılmış yumurta
    • 1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
    • 175 gr. elenenmiş, kendiliğinden kabaran un
    • 1 çay kaşığı kabartma tuzu
    • 120 gr. öğütülmüş badem
    • 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın

    • 250 gr. soyulmuş ve ince dilimlenmiş havuç

    Limonlu ve Mascarpone Peynirli Üst Malzemeleri
    • 115 gr. mascarpone peyniri
    • 225 gr. yumuşak krem peynir
    • 85 gr. elenmiş pudraşekeri
    • 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu


Havuçlu Kek Limonlu ve Mascarpone Peynirli Kaplamalı Yapılışı


1. Fırını 180°C'ye kadar ısıtın.
2. Kek için havuçları, doğrama bıçağını kullanarak Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabında doğrayın. Havuçları bir kenara koyun ve aksesuarı tekrar kullanmaya hazır şekilde çalkalayın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

3.
Tereyağı ve şekeri doğrayıcı kabında soluk bir renk elde edinceye kadar krema yapın ve peyderpey yumurta sarısı, portakal suyu ve kabuğunu ekleyin.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

4.
Elenmiş unu, kabartma tozunu, öğütülmüş bademleri ve tarçını bu karışıma yavaşça karıştırarak ekleyin, ardından havuçları katın.


5.
Yumurta aklarını koyulaşana dek bir kapta çırpın, ardından yumurta sarısı ve un karışımına ekleyin. Bunları bir kalıba aktarıp, altın rengine gelene ve kabarana kadar yaklaşık 50-55 dakika pişirin.

6.
Karışımı kalıbın içinde 10 dakika soğumaya bırakın ve sonra kalıptan çıkarıp en az 1 saat soğumaya bırakın.

7. Kekiniz soğuduğunda, tüm malzemeleri birbirine karıştırıp pasta kremasını hazırlayın ve kekin üstüne sürün.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
havuclu, kaplamalı, kek, limonlu, mascarpone, peynirli, resimli, tarifi, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Limonlu Kivi Reçeli Tarifi (Resimli) Violent Reçel Tarifleri 0 17 Şubat 2014 19:08
Limonlu Hindistancevizli Kek Tarifi (Resimli) Violent Kek Tarifleri 0 02 Ocak 2014 21:42
Havuçlu Tarçınlı Pasta Tarifi (Resimli) Violent Pastalar 0 30 Aralık 2013 21:47
Ballı Limonlu Nane Şerbeti Tarifi (Resimli) Violent İçkiler İçecekler 0 09 Aralık 2013 21:33
Limonlu Lokum Tarifi (Resimli) Violent Tatlılar 0 09 Aralık 2013 21:32