- -
Lavantalı kek
(
https://www.ircforumlari.net/kek-tarifleri/743546-lavantali-kek.html)
PySSyCaT | 18 Mart 2016 21:34 | Lavantalı kek Lavantalı kek
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kokusuyla bizi sakinleştiren, çay halinde tükettiğimizde uykusuzluğumuzu gideren bu faydalı bitki leziz tadı, sosu ve görüntüsüyle kek şeklinde sofralarımızı taçlandırmaya devam eden bir tarif...
Malzemeler
Kek harcı için:
3 adet yumurta 3/4 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı kuru lavanta 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Yaban mersinli, lavantalı sos için:
300 gram mascarpone peyniri 250 gram yaban mersini 2 yemek kaşığı bal 1/2 su bardağı süt 2 damla lavanta aroması
Nasıl Yapılır
- Kek harcına ekleyeceğiniz sütü kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Kuru lavanta tohumlarını katıp aromasının süte geçmesini sağlayın. Küçük bir çay süzgecinde süzdüğünüz sütü soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip mikser yardımıyla, yüksek devirde şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Ayçiçek yağı, süzme yoğurt ve lavanta aromalı sütü katıp karıştırma işlemini sürdürün.
- Sıvı karışımı tamamlanan kek harcına son olarak elenmiş un ve kabartma tozunu katın. Bir spatula yardımıyla toparlanana kadar karıştırın.
- Tabanını yağlı kağıtla kapladığınız 22 cm.lik kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız kek harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Yaban mersinli, lavantalı sos için; taze yaban mersinlerini mutfak robotunda püre haline getirin.
- Mascarpone peyniri, bal, süt ve lavanta aroması yardımıyla karıştırıp akışkan bir sos elde edin.
- Kabarıp hafif bir renk alan keki fırından alın. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra pasta standı ya da geniş bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
- Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip lavanta çiçekleri ya da kuru lavanta tohumlarıyla süsledikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun...
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:27. | |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk