IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 18 Mart 2016, 21:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lavantalı kek





Lavantalı kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kokusuyla bizi sakinleştiren, çay halinde tükettiğimizde uykusuzluğumuzu gideren bu faydalı bitki leziz tadı, sosu ve görüntüsüyle kek şeklinde sofralarımızı taçlandırmaya devam eden bir tarif...

Malzemeler

Kek harcı için:

3 adet yumurta 3/4 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı kuru lavanta 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu

Yaban mersinli, lavantalı sos için:

300 gram mascarpone peyniri 250 gram yaban mersini 2 yemek kaşığı bal 1/2 su bardağı süt 2 damla lavanta aroması

Nasıl Yapılır

- Kek harcına ekleyeceğiniz sütü kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Kuru lavanta tohumlarını katıp aromasının süte geçmesini sağlayın. Küçük bir çay süzgecinde süzdüğünüz sütü soğuması için oda sıcaklığında bekletin.

- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip mikser yardımıyla, yüksek devirde şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın.

- Ayçiçek yağı, süzme yoğurt ve lavanta aromalı sütü katıp karıştırma işlemini sürdürün.

- Sıvı karışımı tamamlanan kek harcına son olarak elenmiş un ve kabartma tozunu katın. Bir spatula yardımıyla toparlanana kadar karıştırın.

- Tabanını yağlı kağıtla kapladığınız 22 cm.lik kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız kek harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

- Yaban mersinli, lavantalı sos için; taze yaban mersinlerini mutfak robotunda püre haline getirin.

- Mascarpone peyniri, bal, süt ve lavanta aroması yardımıyla karıştırıp akışkan bir sos elde edin.

- Kabarıp hafif bir renk alan keki fırından alın. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra pasta standı ya da geniş bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın.

- Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip lavanta çiçekleri ya da kuru lavanta tohumlarıyla süsledikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun...


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
lavantalı kek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kelliğe lavantalı çözüm AngeL Saç Modelleri ve Bakımı 0 19 Ocak 2015 04:29
Kurban kokusuna lavantalı çözüm Violent Haber Arşivi 0 23 Ekim 2012 10:45
Kızarıklıklara Lavantalı Maske efLatun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 09 Şubat 2012 19:46