🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
KAÇ KİŞİLİK: 10 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 40 dakika
Havuçlu Portakallı Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler Kalıbı Yağlamak İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker Kek İçin:
4 adet orta boy yumurta
3 adet orta boy havuç
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 adet portakalın kabuğu
1 adet portakalın suyu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1/2 su bardağı damla çikolata
2,5 su bardağı unboza kıvamında olmalı, kontrollü ekleyin.
1 çay bardağı içme suyu
1 paket vanilin
1,5 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
Havuçlu Portakallı Anne Keki Tarifinin Püf Noktası
İlk 20 dakika fırının kapağı açılmamalı aksi takdirde kekiniz kabarmaz.
Havuçlu Portakallı Anne Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta, şeker ve bir fiske tuzu yoğun bir kar beyazı olacak şekilde çırpın. Ardından sıvı yağı, suyu, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin, hafif karıştırın.
Rendelenmiş havucu, cevizin yarısını ve tarçını ekleyin tekrar karıştırın. Sırası ile elenerek unu, vanilini, kabartma tozunu ekleyin spatula yardımı ile karıştırın.
Pudra şekerini ve damla çikolatayı ilave edip harcın içine yedirin. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp hafif şeker serpiştirdikten sonra kalan cevizleri de kalıbın alt kısmına dizin.
Harcı kalıbın içine döküp havasını çıkartmak için bir iki kez tezgaha vurun. Önceden ısıtılmış hafif fırına verip 180 derece 40 dakika pişirin. Her fırına göre farklılık gösterebilir. (Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.) Piştikten sonra çıkarıp soğutun ve servis edin. Afiyetler olsun!