03 Ağustos 2012, 13:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fransız Keki Tarifi Fransız Keki Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 160 gr bitter çikolata 150 gr margarin 4 yumurta 2/3 su bardağı toz şeker 2/3 su bardağı çekilmiş ceviz / fındık 2/3 su bardağı un 1 paket vanilya 3/4 paket kabartma tozu Üzerine Çikolatalı sos (1 paket hazır sos + 1/2 litre süt) 1 su bardağı çekilmiş ceviz / fındık Yapılışı 150 gr margarini benmari usulü eritin. Eriyen margarine 160 gr bitter çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın. Çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alın. 4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın. Unu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin. Bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın. Karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde 1-2 kez daha karıştırın. Fırını 220 C'ye getirin. Kek kalıbını yağlı kağıdın üzerine getirip bir daire çizin. Bu kağıdı kek kalıbının tabanına yerleştirin. Kalıbın kenarlarını da fırça yardımıyla ayçiçek yağı ile yağlayın. (Bu sayede kekinizin tabanı dümdüz olacak.) Karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin. Kek pişerken paketin arkasına göre sosu hazırlayın. (Bir paket çikolata sosu fazla gelebilir. Bu yüzden bir paketten biraz az yapabilirsiniz.) Sos oda sıcaklığına gelince pişen kekiniz de yeterince soğuyunca keki kalıptan çıkarıp bir tabağa ters çevirin. Üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sosu yayın. Üzerine çekilmiş ceviz serpip mevsim meyveleri ile süsleyin. Hemen servis yapın. Afiyet Olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
18 Mayıs 2013, 17:11 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Fransız Keki Tarifi Fransız Keki Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Fransız Keki Yapılışı ÇİKOLATA ve tereyağını benmari usulü eritip, ılınmaya bırakın. Yumurtaların sarılarını tozşekerle birlikte derin bir kapta şeker eriyene kadar çırpıcı ile çırpın. Ilınmış çikolatayı ilave edin ve karıştırın. Un, kakao ve vanilyayı eleyerek ilave edip, tekrar şöyle bir karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını ve tuzu çırpıcı ile kar haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip, alttan üste doğru karıştırarak yedirin (fazla karıştırmayın, birkaç kez karıştırmak yeterli olacaktır). Harcı kelepçeli kek kalıbına boşaltın ve fırına koyun. Su dolu bir fırın kabını, fırının en alt rafına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Kek ılındıktan sonra üzerini kakao ile kaplayın ve dilimleyerek servis yapın. |
|
Etiketler |
fransız, keki, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zencefilli İsveç Keki | Liaaa | Kek Tarifleri | 0 | 15 Şubat 2012 10:49 |
Norveç Keki | Liaaa | Kek Tarifleri | 0 | 15 Şubat 2012 10:48 |
İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde: Fransız Şansonları | aLya | Kültür ve Sanat | 0 | 15 Kasım 2011 08:33 |
Ankara keki | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:49 |
Ananaslı Alt-Üst Keki | KraLiSHE | Tatlılar | 0 | 13 Nisan 2009 18:45 |