IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

7Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sarya
  • 2 Post By Beatrice
  • 2 Post By Dedecan61
  • 1 Post By Sarya

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19 Şubat 2024, 12:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elmalı Cevizli Kış Keki Tarifi




Mis gibi elma kokusu ve besleyici ceviz içeriğiyle çay saatlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet... Müjgan Yurtseven'den elmalı cevizli kış keki tarifi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tarçın ve kakule gibi kış baharatlarının çok yakıştığı yapılışı pratik elmalı, cevizli leziz kek...

Servis: 24 cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıpta
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 - 50 dakika

Malzemeler:
200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı + 1 tatlı kaşığı un, kalıp için
  • 4 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1/4 bardak süt
  • 1/2 bardak pekmez
  • 1 bardak esmer şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 3 bardak un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kakule tozu
  • 1 tutam tuz
  • 4 elma, minik küpler halinde doğranmış
  • 1 bardak ceviz içi, iri parçalara bölünmüş
Üzerine;
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı:
*Yumurta ve sütü yarım saat önceden oda ısına çıkartın. Tüm malzemeleri ölçülendirip kenarda bekletin. Kalıba tereyağı sürüp un serpin ve unu fazlalığını silkeleyip atın.

*Yumurtalar, sıvı yağ, süt, pekmez, esmer şeker ve vanilya özütünü derin bir kaba alıp mikser yardımıyla 3 - 4 dakika çırpın. Un, karbonat, tarçın, kakule tozu ve tuzu harmanlayıp eleyerek sıvı karışıma ekleyin, homojen kıvam alana kadar 2 - 3 dakika daha çırpın. En son doğranmış elmalar ve ceviz içini ilave ederek spatula yardımıyla karıştırın. Kek hamurunu kalıba aktarıp üzerini düzeltin.

*170 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 45 - 50 dakika pişirin. Kürdan testi yapın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, gerekirse 5 dakika daha pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar kalıpta bekletip sonrasında servis tabağına geçirin. Üzerine pudra şekeri serpin.

Kısa notlar:
*Bu tarifte fuji cinsi aromalı elma kullandım.
*İçindeki elmadan dolayı ertesi günlerde yumuşayan kek daha da lezzetli oluyor.

Afiyetle.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cevizli tarçinli kek (ıssız adam keki) gul_perisi İF'den Özgün Tarifler 1 18 Ocak 2019 22:44
Elmalı Cevizli Kek Lcia Kek Tarifleri 0 06 Eylül 2014 16:10
Elmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi Violent Tatlılar 0 18 Haziran 2012 15:04
Elmalı Cevizli Volovan N999 Pastalar 0 25 Mart 2012 04:09
Cevizli ve Elmalı Yufka Tatlısı YapraK Tatlılar 0 11 Ocak 2010 19:35