IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2010, 19:35   #1
Çevrimdışı
Cevizli ve Elmalı Yufka Tatlısı




Malzemeler:

3 adet yufka
1 kg. rendelenmiş elma
1 küçük kase kuru üzüm
1 küçük kase çekilmiş ceviz
1/2 kg. toz şeker
1 litre krem
1 yumurta
250 gr. tereyağı
4 tatlı kaşığı tarçın


Tarifi:

Tereyağını eritin. Üzümleri yıkayıp ılık suyla ıslatın. Kare veya dikdörtgen şeklindeki derin bir fırın kabını bir parça tereyağı ile yağlayın. Yufkaları kabın büyüklüğünde kesin. Kesmiş olduğunuz yufkalardan bir tane kabın dibine yayın ve üzerini erimiş tereyağı ile yağlayın. Çekilmiş cevizden yufkanın dibine yayın, üzerine toz şeker serpin, üzerine bir parça tarçın atın, 3 çorba kaşığı kremi hepsinin üzerine, kaşığın burnu ile silkeleyerek atın ve yufka ile kapatın.
Kapattığınız yufkanın üzerini tekrar yağlayın ve üzerine suda beklettiğiniz kuru üzümlerden serpin.

Üzümlerin üzerine şeker ve tarçın serpip tekrar krem ilave edin. Yine yufka ile kapatıp yufkanızı yağlayın, yağlanmış yufkanın üzerine rendelenmiş elmaların yarısını yayın, yine tarçın ve şeker serpin, kremi ekleyin ve yine bir yufka ile kapatın. Yufkayı yağlayıp baştan başla***** tüm işlemleri malzemeleriniz bitinceye kadar tekrarlayın. En son yufka ile kapatınca, kalan kreme, yine kalan yağı ilave edip karıştırın, bir yumurtayı karışıma kırın, tekrar karıştırarak, son yufkanın üzerine yayın.

Önceden 150 derecede kızdırılmış, orta ısıdaki fırında 50 dakika kadar pişirin. Tatlınızın üzeri nar gibi kızarıp kabaracaktır. Fırından çıkardığınız tatlınızı biraz soğuyunca iri kareler şeklinde kesin ve sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler:

3 adet yufka
1 kg. rendelenmiş elma
1 küçük kase kuru üzüm
1 küçük kase çekilmiş ceviz
1/2 kg. toz şeker
1 litre krem
1 yumurta
250 gr. tereyağı
4 tatlı kaşığı tarçın


Tarifi:

Tereyağını eritin. Üzümleri yıkayıp ılık suyla ıslatın. Kare veya dikdörtgen şeklindeki derin bir fırın kabını bir parça tereyağı ile yağlayın. Yufkaları kabın büyüklüğünde kesin. Kesmiş olduğunuz yufkalardan bir tane kabın dibine yayın ve üzerini erimiş tereyağı ile yağlayın. Çekilmiş cevizden yufkanın dibine yayın, üzerine toz şeker serpin, üzerine bir parça tarçın atın, 3 çorba kaşığı kremi hepsinin üzerine, kaşığın burnu ile silkeleyerek atın ve yufka ile kapatın.
Kapattığınız yufkanın üzerini tekrar yağlayın ve üzerine suda beklettiğiniz kuru üzümlerden serpin.

Üzümlerin üzerine şeker ve tarçın serpip tekrar krem ilave edin. Yine yufka ile kapatıp yufkanızı yağlayın, yağlanmış yufkanın üzerine rendelenmiş elmaların yarısını yayın, yine tarçın ve şeker serpin, kremi ekleyin ve yine bir yufka ile kapatın. Yufkayı yağlayıp baştan başla***** tüm işlemleri malzemeleriniz bitinceye kadar tekrarlayın. En son yufka ile kapatınca, kalan kreme, yine kalan yağı ilave edip karıştırın, bir yumurtayı karışıma kırın, tekrar karıştırarak, son yufkanın üzerine yayın.

Önceden 150 derecede kızdırılmış, orta ısıdaki fırında 50 dakika kadar pişirin. Tatlınızın üzeri nar gibi kızarıp kabaracaktır. Fırından çıkardığınız tatlınızı biraz soğuyunca iri kareler şeklinde kesin ve sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cevizli, elmali, elmalı, tatlisi, tatlısı, ve, yufka

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elmalı Cevizli Kek Lcia Kek Tarifleri 0 06 Eylül 2014 16:10
Elmalı Crumble ( İngiliz Elma Tatlısı ) AngeL Tatlılar 0 07 Mayıs 2014 15:59
Elmalı Kabak Tatlısı Tarifi (Resimli) Violent Tatlılar 1 21 Kasım 2013 00:54
Elmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi Violent Tatlılar 0 18 Haziran 2012 15:04
Elmalı Cevizli Volovan N999 Pastalar 0 25 Mart 2012 04:09