IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Eylül 2011, 18:45   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Özgeçmişiniz Sınavı Geçti ! Peki Ya İmajınız?




Beklediğiniz yerden olumlu cevap geldi ve bu hafta, hep çalışmak istediğiniz şirketin yöneticileriyle iş görüşmeniz var. İlk önce, en önemli kriter olan özgeçmişinizle dikkatleri çektiniz, şimdi sıra sizi siz yapan değerlerinizde yani imajınızda…

Bilirsiniz, ilk 5 dakika iş görüşmelerinin en sancılı kısmıdır. Bu süreçte karşınızdaki insan, hakkınızda bazı önemli kararlar verecek ve ilerleyen dakikalarda bu kararlar şekillenecek ve sizinle çalışıp çalışılmayacağını netleştirecek. O halde zorlu sınav başlıyor. Kolay gelsin!

İşverenle yapılan görüşmelerde ilk etapta dış görünüş dikkat çekiyor. Kıyafetinizden ayakkabınıza, saçınızdan aksesuarlarınıza kadar herşey uyumlu, sade ve şık bir izlenim bırakmalı. Hemen ardından duruşunuz, ses tonunuz ve cümleleriniz önem kazanıyor. Öyle ya, ne söylediğinizden çok, nasıl bir tutum sergilediğinize bakılıyor.

İmajınız sizin için ne diyor?

Kendine güvenen, nerede ne konuşacağını bilen, sorumluluk alabilen, ilgili, kültürlü, girdiği ortamı başarıyla temsil edebilen, fark yaratabilen, saygılı ve saygı duyulacak bir kişi mi? Yoksa herkes gibi sıradan, özensiz, ciddiyetsiz, telaşlı, yapacağı işi eline yüzüne bulaştıran, vurdumduymaz, kaba biri mi?

Siz hangi kategoride olmak isterdiniz? Tabii ki ilk kategoride! Çünkü hiç kimse, kendi için olumsuz yargılar duymak istemez öyle değil mi? Her zaman aranılan adam olunmak istenir. En başarılı, en kültürlü, en saygılı, en sevilen, işini en iyi yapan, en becerikli vs…

O halde gelin, önerilerimize kulak verin. İnanın, bu görüşmede harikalar yaratacaksınız! Tabii gerçekten bu işi istiyorsanız!

Öyleyse işe, oturup kalkmanızdan başlayın.

Titrek bir sesle ve kelimeleri yutarak konuşmak, ellerinizi nereye koyacağınız bilememek veya rahat oturamamak (her ne kadar heyecandan kaynaklanmış olsa da) karşınızdakine korkak ve telaşlı bir kişilikte olduğunuzu sergiler. Gergin oluşunuz, karşınızdaki kişiyi de sıkar. Bu nedenle rahat olun. Korkulacak hiçbir şey yok zaten!

Diğer önemli bir nokta ise samimiyetiniz…

İşverene karşı gülümsemeniz, göz temasında bulunmanız, konuşulanları dikkatle dinlemeniz, iş hakkında sorular sormanız hatta el sıkışma tarzınız size her zaman artı puanlar kazandıracaktır. Tabii bunu ukalalığa vurmadan!

Her zaman şık ve asil olun


Kıyafetlerinizin temiz, yeni, renkleriyle bütün, kaliteli ve şık olmasına özen gösterin. Asla aşırı renkli kıyafetler giymeyin. Bu sizin basit görünmenize neden olacaktır. Giysilerinizin rengiyle uyumlu bir ayakkabı ve çanta seçimi yapın. Ayakkabılarınızın mutlaka boyalı ve yeni görünümlü olmasına dikkat edin. Abartı aksesuarlar kullanmayın. Ağır kokulardan kaçının. Yüz şeklinize uygun bir saç modeli uygulayın. Dağınık, yağlı ya da bol jöleli saçlarla işverenin karşısına çıkmayın. Tepeden tırnağa uyumlu, itinalı ve temiz olun.

Kısacası yaptığınız iş kadar kişisel bakım konusunda da profesyonel olduğunuzu kanıtlayın!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gecti, imajınız, peki, özgeçmişiniz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ya peki şimdi de ..? Dilara Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 08 Ekim 2010 01:52
Peki ya insan ? AngeLus IF Ekstra 0 07 Ekim 2010 17:04
Sınavı 960'ıncı denemede geçti Cemalizim Haber Arşivi 0 05 Eylül 2010 12:06