IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Eylül 2011, 18:56   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karaktere Göre Hastalık Tipi




Karakterinize Göre Hastalığınız

Yapılan araştırmalar karakter yapınızın hayatınızı tahmin ettiğinizden çok daha büyük oranda etkilediğini ortaya çıkardı. Yani kişiliğiniz neyse ileride sahip olabileceğiniz muhtemel hastalıklar da önceden bilinebilecek. Mide kanserinden parkinson'a kadar geniş bir yelpazede birçok hastalık bu sayede önceden tahmin edilebilir.



İnsanoğlunun birçok özelliği genlerinden gelmektedir. Vücuttaki hormon dengesi ve serotonin gibi salgılar karakteri etkileyen fiziksel unsurlardır. İsterseniz kişilik türlerini detaylandırarak inceleyelim ve o yapıdaki kişilerde ne gibi rahatsızlıklar meydana gelebilir görelim…


Atılgan ve düşüncesizce hareket edenler…



Yaptğı işi düşünmeden yapan insanlar her an kaza geçirme riski taşıyan insanlardır fakat en karşılaşabilecekleri büyük risk genellikle mide ülseridir.



Finnish Enstitüsü araştırmacılarının ortalama 4 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmada bu tez canlı kişilerin diğerlerine göre 2.4 kere daha büyük risk altında olduklarını ortaya koydu. Atılgan kişiliğe sahip kişiler stresle başa çıkmaya çalışırken normalin üstünde bir oranda asit salgılarlar ve bu da ülsere neden olur. Başka bir ilginç sonuç da bu kişilerin yemek yeme konusunda kendilerini kontrol edemeyen tipler olduğudur.


Güler yüzlü ve neşeli olanlar…


Araştırmada ortaya çıkan en ilginç sonuçlardan biri güler yüzlü ve neşeli insanların erken ölme riski taşımalarıdır.



Öğretmenleri ve ailesi tarafından sürekli güleryüzlü davranmaya yöneltilen çocukların ileride daha erken öldükleri gözlenmiştir. Espri yeteneği ve neşeli olmak uzun yaşamakla ters orantılı. Sürekli neşeli olan insanlar bir sorunla karşılaştıklarında da o sorunla başa çıkmakta zorlanabilirler..


Endişeli ve kaygılı yapıda olanlar...

Sürekli kaygı taşıyan insanların kan basıncıyla ilgili problemleri olabilir. Tansiyon gibi sağlık sorunları bu gruba dahil olan insanların baş belası sorunlarından biridir. Bu insanlarda stres hormonları devreye girdiği için kan basıncı etkilenebilir.



Yükseklik korkusu gibi saplantıları ve fobileri olan kadınlar yüksek oranda kalp krizi riski taşıyorlar. Ayrıca kolesterol ve tansiyon riski de cabası. Bu kişilerde davranış değişiklikleri de gözlemlenebilir. Fakat bunun açıklamasını yapamazlar. Yapılan araştırmada sürekli endişe duyan insanların yüzde 27'si ölürken, başka karakterdekilerin sadece yüzde 7'si öldü.


Sinirli olanlar…


Bu gruptaki insanlarda birçok hastalık olabilir. Damar tıkanıklığı ve damar sertliği sinirli insanların karşılaştıkları hastalıklardır. Kalp krizi geçirme riski de yüksek. Bağışıklık sitemlerindeki aşırı protein iltihaplanmalara yol açabilir.



Bu kişiler çok çabuk kızıp sinirlenebildikleri için depresyon gibi psikolojik kaynaklı rahatsızlıklar da yaşayabilirler. İyileşmeleri de normalden daha uzun sürer.


Utangaç kişiler…

Bu kişilerin virüs kaynaklı hastalıklara yakalanma riskleri yüksektir. Bu kişilerin vürüslerle ve bakterilerle savaşma güçleri düşüktür. Bu nedenle çok çabuk soğuk algınlığına kapılabilirler.


Optimistler…

Yapılan bir araştırma hayatın her zaman daha renkli tarafıyla ilgilenen bu gruptaki insanların, karamsar bakanlardan 7.5 yıl daha uzun yaşadığını ortaya koymuştur. Bu gruba dahil olan kişilerin herhangi bir hastalığa kapılıp ölmesi karamsarlara göre yüzde 55 oranında daha az.


Bir diğer görüşe göre optimizm yaşam enerjisini ve canlılığını arttıran bir olgu. Optimistlerde stres hormonu daha az salgılanır. Bağışıklık sistemini adeta patlatan bu karakter yapısı psikolojik birtakım rahatsızlıklara da izin vermez.


Ağzı sıkı olan ve sır tutmayı becerenler…

Bu grubun insanları duygusal sorunlar yaşayabilirler. Özellikle kendi duygularını ifade ederken… Bu nedenle kalp krizi riski taşıyan bir gruptur. Ayrıca kanser riski de bu gruba dahil olanların yakalanabilecekleri hastalıklardır. Bu kişiler genellikle streslerini kontrol
edemezler. Bu da kalplerinin fazla ve hızlı çalışmasına yol açar.


Nevrotik olanlar…

Bu kişiliktekiler çalışmayı çok sevmezler. Astım, kronik baş ağrısı, ülser, kalp krizi de yakalanabilecekleri rahatsızlıklardır. Strateji geliştirmeyi beceremeyen bu insanlar, yardım ve destek almak yerine her durumda kendilerini suçlarlar. Sürekli stres halinde oldukları için bağışıklıkları düşüktür. Yani her hastalığa açık bir yapıları vardır.


Dışadönük yapıda olanlar...

Optimistler gibi dışadönük olanlar da kalp hastalığı riskini en az taşıyan insanlardır. Hatta hastalıktan en kısa sürede kurtulan çabuk iyileşen insanlar olarak da tanımlanabilirler. Stres hormonlarını çok iyi alt eden bu kişiler medikal yöntemlere de en fazla başvuran grup olarak nitelendirilebilir. Obez olmaya da en açık karater tipidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
göre, hastalık, karaktere, tipi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elma Tipi misiniz, Armut Tipi mi? Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 27 Temmuz 2010 19:03
"Karaktere göre düğün" Hayal Ah Kadınlar 2 27 Nisan 2010 14:03
Karaktere göre parfüm. Adrasteia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 23 Nisan 2010 21:14
Karaktere göre yemin çeşitleri. Lee Komedi ve Mizah 3 07 Ocak 2008 02:33