IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Eylül 2011, 19:59   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hiç Tuttunuz mu Ellerinizden?




Hiç tuttunuz mu ellerinizden? Haydi deyip çektiniz mi kendinizi yukarıya doğru? Yoksa çoğunluğun yaptığı gibi sadece ellerinizi kaldırıp birinin sizi çekmesini mi beklediniz? Ah bir fırsat verilse ben neler yapardım diyenlerden misiniz?
Hayat, bugün belki de milyonlarca kişiye hayatlarında asla tekrarlanmayacak bir fırsat sundu. Ama içlerinden belki de sadece yüzlercesi bunu fark edebildi. Sadece yapmak istedikleri için fırsat kovalayanlar karşılarına çıkan durumları sağlıklı değerlendirebilir. Birileri için herhangi bir an olan zamanda birileri hayallerini gerçekleştirmeye başlayacaklardır. Fırsatları görmek için bakmasını bilmek gerekir.
Bakmasını bilmek içinse şu soruları kendinize sormanızı öneririm;
Net olarak ne istiyorum?
Nasıl yapabilirim?(en çok kafa yormanız gereken bölüm,burada verdiğiniz cevabın sürekli değiştiğini ve geliştiğini fark edeceksiniz.)
Kimlerle yapabilirim?(aklınıza işbirliği yapabileceğiniz birileri geldiğinde bir an önce o isimlere ulaşmanızı öneririm, nasıl yapabilirim? sorunuza ufuk kazandırıp, farklı bakış açıları kazandıracaklardır size.)
Şans,insanın karşısına fırsat çıktığında hazırlı olmasıdır. Tıpkı aşk gibi… Aslında yanınızda olmasa da beklenen bir sevgili gibi… Hayatınızda belki o zamana kadar görmediğiniz bir insandı ama onu bulduğunuzda Nerelerdeydin? Ben de seni bekliyordum demek gibi…
Bir merhaba sizin için ne ifade ediyor? Hayatımızdaki fırsatları aşk ile benzetmeye devam etmek istiyorum. 2005 yapımı Aşk doktoru(Hitch) filminden sevdiğim bir repliği aktarmak istiyorum size; Bir bakış,bir içki,bir öpücük. Tüm sahip olduğumuz bunlar. Aaa o mu? Sadece bir yerlere gidip bir şeyler içtiğim biri ile büyük aşkımız o gece bir yerlere gidip bir şeyler içmekle başladı arasındaki farkı işte bunları nasıl değerlendirdiğin gösterecek.
Nelerle karşılaştığımıza dikkat etmeliyiz. Hayat büyük fırsatları tekrarlamayabilir.
Değerli hocam Doğan Cüceloğlunun aktardığı gibi; mış gibi yaşayabilirsiniz ama mış gibi ölüm yok! Ölüm döşeğinde kendinize bu,senin hayatın mıydı?” diye sorduğunuzda hayatınızın en önemli sorusunu en sona bıraktığınızı göreceksiniz.
Yap-mış,sev-miş,yaşa-mış,gör-müş gibi yaşayabilirsiniz. Ama o son zaman geldiğinde yapama-mış,seveme-miş,göreme-miş olduğunuzu fark edip aslında yaşayama-mış olduğunuzu fark edebilirsiniz.
Hayatta gerçekten yaşıyor musunuz? Yoksa vakit mi geçiriyorsunuz? Eğer hayatınızda uğruna bir şeyler feda edebileceğiniz bir başarı isteği yoksa bunun bir tercih olduğunu düşünüp saygı duyar ve size mutluluklar dilerim. Bulunduğunuz koşullar içinde ben bu durumda bulunduğum çevreye şu değerleri sağlayabilir ve belirlediğim hedefe doğru yola çıkarım diyebiliyorsanız fırsatların ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak isterim.
Bir mağazada satış görevlisi olarak çalışıyordu. Evliydi ve bir çocuğu vardı. Ama nerdeyse her gün ben hayallerime bu insanla başlamalıyım dediği kadını arıyor ve not bırakıyordu. Ama ona geri dönen olmuyordu. Bulunduğu mağazadan başka bir mağazaya geçmeyi düşündü. Çünkü o mağazaya daha çok ünlü isim gelecekti ve ona yardımcı olabileceklerini ümit ediyordu. Ve bir gün Hülya Avşar geldi mağazaya. Arkadaşları onun sesinin çok güzel olduğunu söyledi ve hemen Hülya Avşarın yanına gidip şarkısını söyledi. Ne istediğini biliyordu ve hemen isteğini iletti. Ertesi gün Hülya Avşar onu aradı ve İşin tamam, ara Sezeni dedi. Ve artık Sezen Aksunun vokalistiydi. Vokalistliğini yaptığı sürece asistanlığını da yaptı. Ne istediğini biliyor ve önüne çıkan fırsatları değerlendirebiliyordu. Böyle başlamıştı Hande Yener…
Kendi ellerimizden tutup yukarıya çekmediğimiz sürece kimse elimizi tutmak için eğilmeyecektir. Bu isteği ve azmi gösterdiğimiz sürece önümüze fırsatların çıktığını göreceğiz. Gerisi değerlendirebilenlerindir…

Mehmet ÖNAL

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ellerinizden, hic, tuttunuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Bir Hayat Kayar Ellerinizden" Hayal IF Ekstra 1 04 Şubat 2011 03:08