IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Eylül 2011, 15:27   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zor kararları ertelemeyin!




Ayrılık, boşanma, hamile kalma, kilo verme, iş değiştirme veya zam isteme… Zor kararlarda ilk adımı atmak önemli…

İlişkiye son verme
İlişkinizde ters giden bir şeyler varsa ve uzun zamandır partnerinize karşı soğukluk hissediyorsanız, sakince düşünün. İlişkinin bitiş evresine girdiğini sizden daha iyi kimse anlayamaz. Destek almak için konuştuğunuz, ne olursa olsun devam etmeniz konusunda sizi ikna etmeye çalışan arkadaşlarınız da… Kararlı olun ve ilk adımı atın. Eşinizi karşınıza alın ve en kararlı ifadenizi takınarak şartları masaya yatırın.

Hamile kalma
Hamile kalmayı gerçekten istiyorsanız, hazırlıklar konusunda ilk adımı atın ve bir jinekoloğa gidin. Doktorunuz gerekli muayene, smear testi ve arkasından doğurganlık testi “klamidya”yı yapacaktır. Varsa sorunu çözmek, hamile kalmanızı kolaylaştıracaktır. Alkol ve sigarayı kesin bir şekilde bırakmalı, kiloluysanız da normal kilonuza ulaşmak için elinizden geleni yapmalısınız. Kızamıkçığa karşı bağışıklığınız olup olmadığına baktırın, doktor kontrolü altında folik asit ve omega 3 içeren vitamin ve mineral hapı almaya başlayın. Bütün bu formalitelerin ardından eğlenceli adıma, korunmasız bir şekilde sık sık seks yapmaya geçin.

Doğum sonrası kilo verme
Doktorunuz “evet, kilo verebilirsin” demeden önce rejime başlamayın. Bu süre genelde doğumdan sonraki ilk altı haftadır. Ancak, sezaryenle doğum yaptıysanız 10-12 hafta beklemeniz gerekiyor. Doğru zaman geldiyse tembelliği bırakın; düşük tempolu, vücudunuzu sıkılaştırıcı egzersizlere başlayın.

İş değiştirme
Neden iş değiştirmek istiyorsunuz? Sorun maaş mı, bir iş arkadaşınızla ya da patronunuzla yaşadığınız çatışma mı, yoksa iş arkadaşınızın aldığı terfiyi çekememeniz mi? Biliyorsunuz; söz uçar, yazı kalır. Öyleyse nedenleri bir kağıda not edin. Görerek karar vermek daha kolaydır. Dikkatli olun, anlık bir sorun yüzünden işinizi kaybetmemelisiniz. İşinize devam edip maaş artışı talep etmek ya da yeni sorumluluklar üstlenmek, iş değiştirmekten daha iyi bir çözüm olabilir. Değiştirmek sizin için bir zorunluluksa, daha fazla ertelemeyin, yeni iş başvurularınızı yapın ve patronun kapısını çalın.

Zam isteme
Patronunuzdan zam istemek için odasına gireceğiniz en doğru an, etrafta diğer iş arkadaşlarınızın olmadığı andır. Başkalarının kendisini izlediğini hissetmezse, onu, size zam yapmasının doğru bir karar olacağı konusunda ikna etmeniz daha kolay olur. Zira bir patronun en büyük korkusu, kesenin ağzını açtığında, kendini herkese zam vermek zorunda hissetmesidir. Verimli çalışma düzeninizden, üzerinize aldığınız fazladan sorumluluktan dolayı alacağınız maaşı hak ettiğinizi nazikçe anlatın.

Tatil rezervasyonu yapma
“Her şey dahil” otel seçenekleri hem siz, hem eşiniz hem de çocuklarınız için uygun aktiviteler sağlayacaktır. Ertelemeyin, bir sonbahar tatili için hemen rezervasyon yaptırmaya koyulun. Ancak tek bir seçenek herkesi memnun etmiyorsa aile üyelerinden ideal tatillerini bir kağıda yazmalarını isteyin. Kağıtları katlayıp bir kaba atın. Cesaretli olun ve herkesin gözü önünde bir tanesini çekin. Belki de istemediğiniz seçenek düşündüğünüzden daha çok hoşunuza gidecek…

(alıntı)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ertelemeyin, kararları, zor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anne olmayı ertelemeyin! Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:46