IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Kasım 2011, 19:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeniden Yapılanmak Veya Kendini Baştan Yaratmak




Sertap ERENER' in bir -----ünde popüler bir şarkısı var bilirsiniz.Yeni bir aşk, yeni bir iş .... kendime yeni bir ben lazım... Böyle pozitif enerji yüklü ve göbek attırıcı ruh gıdasının karşısında kendimizi tutamamamız çok güzel, kendinizi serbest bıraktığınızda kaslarınız, beyinden gelen sinyallerle hadi danset, ritmi yakala, evet işte oluyor şeklinde bizi enerjiyle dolduruyor hissedebilirsiniz. Sevgili Sertap'a Eurovisiyon yarışmasında başarılar dileyerek yakaladığımız enerjiyle ( Lütfen bu yazıyı okurken bahsi geçen parçayı dinleyerek ) bir psiko-chekup yapıp KENDİNİZİ BAŞTAN YARATIN....

Yeniden yapılanmak için kendimize model oluşturmamız veya çevremizdeki modellerden faydalanmamız gerekiyor.

Örnek Yetenekler ve Yeni Davranış Modelleri:
* Enstruman çalmak
* Resim Yapmak
* Hızlı okuma ve anlama
* Yüzmek
* Bilgisayar Programlamak
* Atıcılık
* Yazı ve şiir yazmak
* Kayak yapmak
* Bale yapmak
* Hafıza eğitimi vs...

* Sigarayı bırakmak
* Fobilerden kurtulmak
* Bazı göz hastalıklarından kurtulmak
* Öğrenilmiş çaresizliklerden kurtulmak
* Anti depresyon stratejisi oluşturmak
* Motivasyon stratejileri oluşturmak
*Sıradışı düşünmek ve davranmak
* Değerler, referanslar, yetenekler, inançlar, kimlik ve duygularda birtakım değişikliklerle başarıyı hızlı yakalama, pozitif düşünme, karar verme, sonuçları değerlendirip yaniden program yapma ve iletişim gibi alanlarda maksimize olma.
* Ve aklınıza gelen ruhsal, duygusal, fiziksel vs yönlerinizdeki oluşumlar ve değişimler.

Yukarıda bahsettiğim özelliklerin üzerinde düşünüp karar verin. Kendinize yeni yetenekler seçin, yukarıda bulunmayan bir yetenek yada davranış olabilir. Seçtiğiniz bir yetenek için kitap, dergi, internet vs kaynaklar bulun ve iştahınızı KABARTAN yeteneğiniz üzerine keşiflerinize başlayın.. sık sık yeteneğiniz ile ilgili bulduğunuz kaynaklarda bahsedilen çalışmaları tekrar tekrar uygulayarak ve alıştırmalar yaparak yaptığınız alıştırmalar refleks halini alana kadar çalışın.

Ben İki ay kadar önce bir Ney aldım, bir kaç tane Ney ile çalınan albumler aldım, Ney soloları felan.. Onları dinledim ve internette ney ile ilgili bir çok bilgi okudum onunla ilgili efsaneleri bile okudum. İlk akşam Ney'den ses çıkartmaya çalıştım ama nefesim kesildi, başım döndü )) ama ben yılmadım Neyin dudağımla olan açısını değiştirerek ses çıkarmaya başladım derken hergün sabah ve akşamları onu her elime aldığımda yeni parçalar üzerine çalışmalar yaptım şimdi Barış MANÇO'nun Gülpembe şarkısını, bir çok tasavvuf müziğini vs çalıyorum. Ayrıca evde kardeşimin gitarıyla birçok Parçayı çıkarıyorum ve 14 yıldır Bağlama çalıyorum tabiki bağlamayıda kendim öğrendim. Şimdi
bağlama kursuna gidiyorum yeteneğimin daha da gelişmesi ve parçaları daha doğru çalmak için.

Sizlere yetenekleriniz ile alakalı bir seminer ve ya kurslar varsa başlangıç için gitmenizi öneririm.

Yukarıda ki yetenek ve davranışları genel olarak bir inceleyelim:
* Enstruman çalmak , Resim Yapmak , Hızlı okuma ve anlama , Yüzmek , Bilgisayar Programlamak
* Atıcılık , Yazı ve şiir yazmak , Kayak yapmak, Bale yapmak, Hafıza eğitimi gibi yetenek gerektiren konularda bir önceki yazımdan faydalanabilirsiniz.

* Sigarayı bırakmak ve Fobilerden kurtulmak : Öncelikle hayatınız boyunca sağlığınız için ne kadar önemli bir adım attığınızı bildiğiniz için sizi tebrik ederim. Dışardan bakıldığında sigarayı yakmayıp elinizdekileri de çöpe bıraktığınızda tüm problem çözülmüş olacaktır )) Elbette dışarıdan bakıldığında öyle ama neden bu kadar basit bir şekilde bırakamıyoruz ? Demek ki sigara bizimle içli dışlı olmuş. Bazıları " Ben onu bırakıyorum ama o beni bırakmıyor " diye şakavari bir söz söylüyor. Neyse, Biz sigarayı bırakma konusunda NLP nin çözüm yöntemlerini açıklayalım. NLP işin sinir sistemimizdeki stratejisini ele alır bu ister fobileriniz olsun ister sigara içmek isterse mükemmel bir yeteneğiniz olsun, her davranışın ve yeteneğin beynimizde bir programı bulunuyor. Mesela bir toplama programımızı ele alalım:
52 - 9 kaçtır dediğimizde 61 sonucunu hemen söyleriz veya 3 x 7 kaçtır dediğimizde 21 sonucunu söyleyebiliriz ama 9 - 52 kaçtır dediğimizde veya 7 x 3 kaçtır dediğimizde sonucu biraz geç söyleriz. Nedeni ise ilk örnekleri ikinci örneklere nazaran daha az tekrar etmiş olmamız ve zihinsel alışkanlığımızın ilk örnekler üzerine odaklanmasından veya 52 nin üzerine zihinsel olarak 9 rakamı sayarak 52,53,54,55,56,57,58,59,60,61 şeklinde bulabiliriz. Zor olmasının nedeni ise 9 rakamının üzerine 52 tane daha eklemek işi biraz uzatır 9,10,11.... 61 gibi Bilgisayar Programcıları bilir, Bilgisayara bir toplama işlemi yap komutu verdiğimiz zaman aşağıdaki gibi bir takım işlemler meydana gelir. ( Bilgisayara programları beynin işlevine yakın bir sistem ile geliştirilmiştir.)

TOPLAMA PROGRAMI :
START
INPUT A
INPUT B
C = A - B
PRINT C
END

AÇIKLAMA
BAŞLA
A RAKAMINI gir
B RAKAMINI gir
A İLE B Yİ TOPLA VE SONUCU C DEĞİŞKENİNE AKTAR
C DEKİ DEĞERİ YAZ
SON
Bu programda önce ilk rakamı girersiniz, sonra ikinci rakamı girersiniz yağılacak işlemi tanımlarsınız ( toplama, çıkartma, bölme ve çarpma ) bilgisayar a ile b rakamını toplayıp sonucu c değişkenine aktarır ve sonucu ekrana yazar.

Sigara içerkende beynimizde ve vücudumuzda aynı programlar mevcuttur, bu program da içme komutu hem psikolojik emir hemde biyolojik sinyaller içerdiğinden yerine psikolojik emir ve biyolojik sinyaller koymamız gerekmektedir. Bunun için NLP de kullanılan çapalama, yeniden çerçeveleme, hipnotik telkinler, swich tekniği vs.. kullanılabilir. ileriki derslerimizde bu konuları işledikten sonra sigarayı bırakma fobilerinizden kurtulma, bazı göz hastalıklarından kurtulmak, Öğrenilmiş çaresizliklerden kurtulmak Anti depresyon stratejisi oluşturmak, Motivasyon stratejileri oluşturmak , Sıradışı düşünmek ve davranmak vs için çalışmalarımız olacak...
* Değerler, referanslar, yetenekler, inançlar, kimlik ve duygularda birtakım değişikliklerle başarıyı hızlı yakalama, pozitif düşünme, karar verme, sonuçları değerlendirip yeniden program yapma ve iletişim gibi alanlarda maksimize olma Ve aklınıza gelen ruhsal, duygusal, fiziksel vs yönlerinizdeki oluşumlar ve değişimler için ise saydığımız dersleri işledikten sonra ele alacağız..

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
baştan, kendini, veya, yapılanmak, yaratmak, yeniden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kendini bilmek mi daha önemli kendini farketmek mi ? AngeLus IF Ekstra 7 29 Ağustos 2010 18:13
Rönesans: Kendini Tanımlamakmı Kendini Tanımamakmı? YapraK Felsefe 0 06 Mayıs 2009 04:17