IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Kasım 2011, 19:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayatı Kolaylaştırın




İnsanlık için hayat, birtakım zorluklarla doludur. Zorlukların ve problemlerin aşılması için de, bazı kolay ve pratik yollar vardır. Bu yollar bilinmezse zorluklar ve problemler daha da artar, bazen de insanı ezer ve bitirir. Hayatta istenmeyen sonuçların ortaya çıkmaması için, muhtemel tehlikelere ve beklenen problemlere karşı hazırlık yapılmalıdır. Bu hazırlık sonunda alınacak tedbirler ise, el altında bekletilmelidir.


Hayatı Kolaylaştırmak İçin Başvurulacak Tedbirler:


1- Problem karşısında paniklemeyin, soğukkanlı olun. Problemlerin kolay tarafından başlayın, zora doğru bir yol izleyin. Kolay tarafından başlarsanız ümidiniz artar, zor yönüne karşı sabır ve direnç kazanırsınız.


2-İyi arkadaş edinin. Çünkü başarı veya başarısızlıkta, arkadaşın etkisi büyüktür.

Dostlarınıza karşı vefalı olun. Kötü günlerinde yanlarında bulunun ki, size de zor gününüzde destek olan çıksın.

3-Düşmanlarınıza karşı müsamahalı olun. Af ve iyilikle onları kazanabilirsiniz.


4-Başkalarını sık sık affedin. Ama kendinizi asla...


5-Ahlâkınızı sevgi ve saygıyla güzelleştirin. Güzel ahlâk her yaştaki insanı güzel gösterir. Büyüklerinize saygı gösterin, yardım edin, dua alın. Küçüklerinize ilgi ve sevgi gösterin, teşekkür alın. Bu şekilde çevreniz sevgiyle örülmüş olur.


6- Fakiri, düşkünü ve hastayı kollarsanız, muhtaç olduğunuz bir zamanda da sizi kollayan çıkar.


7- Kulluk görevlerinizi yerine getirin. Allah'a sık sık dua ve tövbe edin. Bu şekilde içiniz temizlenir, psikolojik dünyanız rahatlar ve sizi huzura kavuşturur. Her an, bu hayatı bitirecek olan ölümü unutmayın. Ölümü unutmayan ve ölüme hazırlıklı olan insan, hem kendisine, hem de topluma faydalı olmak isteyen insandır.


8- Büyük insanlar affederler, küçük insanlar kin tutarlar.


9- Zorluklardan, problemlerden ve sıkıntılardan kaçan insan, bunun bedelini en büyük sıkıntıya düşmekle öder.


10-Hayattaki en büyük hazine, Allah sevgisi ile dolu bir kalptir. Bu kalbe sahip olan insan, hiç kimseye kötülük edemez.


11-Zaman zaman büyük adamların ibretli hayat mücadelelerini anlatan kitapları okuyun ve bunlardan kendinize dersler çıkarın.


12-Her gün, bilhassa sabahları, yüksek sesle, bir sayfa kitap okumayı alışkanlık hâline getirin. Zamanla konuşma ve kelimeleri doğru telaffuz etme yeteneğinizin muazzam geliştiğini göreceksiniz.


13-Temel kaynaklar başta olmak üzere, her zaman müracaat edebileceğiniz bir kütüphaneye sahip olun. Thomas Carlyle'in dediği gibi: “İyi seçilmiş bir kitap koleksiyonu hakiki bir üniversite değerindedir.” Arkadaş seçer gibi kitap ve yazar seçin. Tadı damağınızda kalacak güzel eserler okuyun ve tavsiye edin.


14-Öğrenmeyi öğrenin. Çünkü öğrenmeyi öğrenmek, hayatı oldukça kolaylaştırmaktır. Bilgi çağına ayak uydurmaya çalışın. Bu da bilginin nasıl üretildiğini, bilgiye nasıl ulaşılabileceğini ve onun nasıl kullanılabileceğini öğrenmekten geçer.


15-Beynini, bilgiyi taşımak için değil, işlemek için kullanın. Söz konusu olan, hayatta gerçekten istediğin sonuçları üretme yeteneğini geliştirendir. Bilgi sermayedir. Bu sermaye, akıl fabrikalarında işlenerek fikirlere, projelere, sistemlere ve ürünlere dönüşür. Ne kadar çok bildiğiniz değil, bildiklerinizin ne işe yaradığı, size ne verdiği önemlidir.


16-Hayatı kolaylaştırmanın bir yönü de, aile fertlerinizi, muhtemel problemler ve bunlara karşı alacakları tedbirler konusunda sürekli uyarmanızdır. Evinizi, yangın, sel, tüp tehlikesi ve hırsızlık gibi afetlerden korumak için çareler geliştirin. Evde, acil durumlar için, ecza dolabı, acil telefonlar bulundurun, bunların kullanımı için, aile fertlerinizi bilgilendirin.


17-İmkânlarınızı tasarruflu kullanın.
Kendinizi borç almaya alıştırmayın. Mevcutla yetinmeyi ilke edinin. İstekleri değil, ihtiyaçları dikkate alın. Moda ve reklam olanı değil, ucuz ve kaliteli olanı tercih edin. Ucuz mal alacak kadar zengin olmadığınızı bilin. Her pahalı malın, kaliteli olacağını düşünmeyin. Kendinizi tüketim kölesi hâline getirmeyin.
Ne kadar az kullanırsanız o kadar hür olursunuz. “Satarken tartarak verin, alırken tartarak alın.” (Hadis) Bitirilmeyen işe para ödemeyin. Görmediğiniz bir şeyi satın almayın.


18-Okumadığınız kâğıtları imzalamayın. Kağıdı okurken de acele etmeyin. Asla sözlü anlaşma yapmayın. Kişilere güveniniz yazılı anlaşma ve şahitler huzurunda pekişsin. Yoksa hem paranızı, hem de dostlarınızı kaybedersiniz.


19-Alışveriş yaparken, parayı sizin vereceğinizi unutmayın. Aç karnına alışveriş yapmayın. Aldığınız malın kullanma tarihlerini ve garantisini gözden geçirin. Acil durumlar için mutlaka yedekte para bulundurun. Bir malı satın alırken, ne kadar istekli olduğunuzu belli etmeyin.


20- İyilik edin. Çünkü insanlar iyiliğin kölesidir.


21-Size söylenen her söze itibar etmeyin. Kararları tek taraflı vermeyin.


Hayatı kolaylaştırmanın yolu sizin elinizdedir. Tabiî ki hayatı zorlaştırmak da...

Unutmayın ki, hayatını kolaylaştırmayı, düzenlemeyi ve plânlamayı isteyen bir insan bunu mutlaka başaracaktır.



Halit Ertuğrul

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hayatı, kolaylaştırın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaşamı Kolaylaştırın, Ömrünüz Uzasın! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 07 Ağustos 2010 23:27
HZ. Ş İ T (A.S.) Hayatı BaRoN İslamiyet 0 17 Kasım 2008 23:42
HZ. NUH A.S. Hayatı BaRoN İslamiyet 0 16 Kasım 2008 22:43