IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 18 Kasım 2011, 22:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sözlü İletişim ve Sözsüz İletişim




Sözlü İletişim Akıl Mantık ve Düşünceyi Sözsüz İletişim Duyguları ve İlişkileri En Etkili İfade Etme Aracıdır ve İlk İzlenim İçin İkinci Bir Fırsatınız Yoktur

Dinleyicinizin bilincinde olumlu/olumsuz belirgin/belirsiz mutlak bir iz bırakırsınız çünkü kişiler daha hiç konuşmadan duruşları kıyafetleri aksesuarları vb. dış özellikleri ile kendileri hakkında birçok mesajı karşılarındakilere iletirler. (Gözden kaçmaz!)
Vücut dilinin gönderdiği sinyallere ses tonu güven veren/vermeyen bir yaklaşımı da dahil edersek ilk izlenim yaklaşık 4 saniyede ile 4 dakika arasında oluşur.
İlk izlenim sonuna kadar sürer

Konu üzerinde yapılan araştırmalar ilk anda kişiler olaylar ya da şirketler hakkında edinilen olumlu/olumsuz izlenimlerin gerçekten de uzun süre kolay kolay değiştirilemediğini göstermektedir. ("Adı çıka dokuza inmez sekize")
İşte Benim Adamım!
Yeni tanıştığınız her kese aynı muameleyi yapar mısınız? Hepsi sizin için yabancı ancak Onları kişisel güvenlik denetiminizden geçirirken her nedense bazılarına torpil yaparsınız!.
Genel olarak karşımızdaki insanları Irk cinsiyet yaş cüsse yüz ifadesi gözler ve saç giysiler hareket ve duruş özelliklerine göre fark ederiz. (İlk tutumumuz etkiler)


Sonra kişisel kriterlerimizle;

1. Çekici/itici
2. Karakterli/Karaktersiz
3. Eğitim derecesi
4. Kibarlık düzeyi
5. Terbiyesi
6. Mali durumu
7. İtibarı
8. Sosyal ve ahlaki değer yargıları

Konularında ön fikirlerimizi oluşturarak yakınlaşırız (Düşünce ve önyargılarımızı etkiler)
En son olarak şunlar konusunda karar veririz; "Bu adama güvenebilirim/güvenemem" "Hoş biri/gıcık biri" "Onu dinlemeliyim"- "Üff şimdi bunu dinlemek zorunda mıyım?" (Davranışlarımızı ve kararlarımızı etkiler)
Bu kararlara varırken sağ duyumuzun gözlemin tümdengelimin tahmin ve beklentinin bir bileşkesini kullanırız

İlk İzlenimde Dış Görünüş ve Kıyafetiniz
Genel kanaat o dur ki sahip olunan kariyere uygun kıyafetlerin seçimi çoğu zaman hem kadınlar hem de erkekler açısından yapılmak zorunda olunan zor seçimlerdir. Çünkü bu konudaki kurallar yazılı değildirGiyinme ve kendine özen gösterme işi kıyafetlere ilişkin bilinçaltı beklentilerine ve önyargılara dayanmaktadır Mesela lacivert veya siyah takım elbise beyaz gömlek orta ve üst düzey yöneticilerin tercih ettiği iş kıyafetleridir.
k?
İlk izlenim açısından büyük rol oynayan fiziksel çekicilik giyim tarzı yanı sıra; Doğru saç modeli kullanılan parfüm ve aksesuarlar la desteklendiğinde olumlu izlenimi pekiştirebilmektedir. Bütün bunların hepsi yardımcı malzemelerdir. Bu yardımcı malzemeler sizin yerinizi almamalı bunları önce KENDİNİZE uydurmalısınız

Giyiminiz içinizin Dışa Yansımasıdır
Koyu tek renk bedene sımsıkı oturtulmuş klasik kesimler ciddiyeti bir ölçüde resmiyeti veya kapalılığı yansıtır. Geniş tutulmuş bol sıcak renkler farklı kesimler hayata dönüklüğü ifade eder. Gençler genelde hayata dönük tarzları tercih ederler yaş ilerledikçe giyimde klasik tarzlar ağır basar. Bunu göz önünde bulundurarak gençlere ve işadamlarına yapacağım konuşmalarda mutlaka farklı giyinirim
Tercih edilen giysiler kişilerin kendileri hakkında bilgi veren önemli ipuçları içerir;
Moda odaklı giyinenler: Giyinmekten zevk alırlar. Giyeceklerini seçmek keyifli bir uğraştır ve bunu çok önemserler
Olumsuz giyinenler: Giysi üzerinde kafa yormaktan hoşlanmazlar. Özensiz uyumsuz ve harcıalem giyinirler. Ütü temizlik de çok önemli değildir.
Politik giyinenler: İsteklerine göre değil görünmek istedikleri şekilde profesyonelce giyinirler
Ekonomik giyinenler: Satın alırken öncelik ucuzluktadır. Farkında olmasalar da üzerilerindeki bu kalitesizlik anlaşılır
Rahatlık için giyinenler: Seçimlerini yaparken öncelikle içinde rahat edecekleri elbiseleri tercih ederler
Sunuş günü sahnenin yıldızı sizsizin Ortama ve kişiliğinize uygun giyinmenin objektif kriterleri ortaya koymak zor olsa da. İşte kesin olmayan kurallardan bazıları;
Yapacağınız konuşmada yüz hatlarınızın oluşturacağı görüntüye büyük önem veriyor ve dikkatlerin o noktada oluşmasını istiyorsanız nötr renkler giymeye özen gösterin. Çünkü bu durum yüzünüzün daha çok ilgi çekmesine imkan sağlayacaktır.
Kariyere uygun giyinmek için yap[Misafirler Kayıt Olmadan Linkleri GöremezKayıt Olmak için Tıklayın]lan harcamalar geleceğe yapılan yatırımlar olarak görülmelidir. Az sayıda da olsa gardıropta kaliteli kıyafetlerin yer almasına özen gösterin.
Mavi; uyumluluğu sakinliği muhafazakarlığı ve gençliği çağrıştıran bir renk olması nedeniyle özellikle erkekler tarafından giyilen koyu renkli takımların canlandırılması için gömlek rengi olarak tercih e-dilmektedir. Açık mavi genç ve sportmen lacivert profesyonel görüntüsü ile iş kıyafetlerinin aranan renkleridir. Grinin her tonu tercih edilebilir ilgi çekiciliği sağlamak için de tamamlayıcı renkler kullanılabilir örneğin bayan giyiminde koyu bir griyi canlandıran en uygun renklerden biri "şeker pembesi"dir. Beyaz; gömlek ve bluzlar için uygundur koyu bir ceketin altına erkeklerde kırmızı kravat kadınlarda fular tercih edilebilir. Koyu renk pantolonun akma koyu renk ayakkabı Açık renk pantolonun altına açık renk ayakkabı giyilmelidir.
Kadınların makyajlarım yaparken sadeliği esas alması maksimum üç yüksük ince zarif takılar takmasıerkeklerin saat gözlük dolma kalem kravat iğnesi pantolon askısı kol düğmesi kemer çorap ve ayakkabı seçiminde kaliteyi yansıtan ürünler kullanması önerilmektedir. Konuşma yapmanız gerekebilecek olan toplantılara g[Misafirler Kayıt Olmadan Linkleri GöremezKayıt Olmak için Tıklayın]derken elbise olarak parlak ve iri desenli kıyafetlerden kaçının. Çünkü bu tür giysiler çoğu defa uzaktan bile görenleri rahatsız edebilir

-Alıntı-

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
iletişim, sözlü, sözsüz, ve, İletişim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van İletişim Bilgileri Ecrin Doğu Anadolu Bölgesi 0 12 Kasım 2011 10:45
Dev İletişim Ağı Luis IF Ekstra 0 22 Nisan 2010 13:04
İletişim Felsefesi YapraK Felsefe 0 06 Mayıs 2009 04:21