IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Nisan 2012, 23:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Özgüveninizi Kazanın






Motivasyonunuz yüksek, çünkü eksikliğini duyduğunu şeyin bu yazıda olduğunu düşünüyorsunuz ve özgüveniniz gelince her şey çok daha kolay olacak öyle değil mi? Yalnız değilsiniz, özgüveni kazanılacak bir güç olarak görmek çok yaygındır ve hepimiz hayatımız boyunca bizi daha güçlü yapacağını vaad eden şeylerin peşinden koşarız. Daha güzel bir araba, güzel bir eş, saygın bir aile, başarılı çocuklar, gösterişli bir ev…

Şimdi lütfen peşinden koştuğunuz tüm bu şeylerden özgüveni ayırın. Çünkü O, sizi daha güçlü yapmayacak, zayıflıklarınızı güçlendirmeyecek, eksiklerinizi kapatmayacak. Özgüven sahibi olmanız yalnızca; hakikatte eksik, zayıf ya da ihtiyaç içinde olmadığınızı anlamanızı sağlar.

Çünkü hiç birimiz zayıf ya da içinde bulunduğumuz durumdan ötürü utanması gereken bireyler değiliz. Birileri bunun farkında, birileri etrafına bakarak anlamaya çalışıyor, birileri söylense de anlamıyor. Eğer öncelikle bu gerçeği kabullenmezseniz denediğiniz diğer yöntemler gibi bu yazı da işe yaramayacak. Nihayetinde başarılı olmak sizi daha özgüvenli yapmaz ama özgüvenli olan birinin kafasına koyduğu bir konuda başarısız olması gerekli şartlar sağlandığı takdirde imkansızdır.

Özgüven girişimci bir iş adamını en zor koşullarda bile ayakta tutan bel kemiğidir ve bu özelliği ile temel değerdir. Ancak dürüstlük, adalet gibi etik değerlerin yanında ismi pek anılmaz. Ne yazık ki bu temel değerin öneminin anlaşılamaması, diğer değerlerin taşınmasını da tehlikeye sokar. Özellikle güvensizlik ortamında yetişen ailelerin çocukları, okul çağından başlayıp iş hayatına atıldıkları zaman da dahil olmak üzerei sosyal adaptasyon sorunları ile boğuşur ve can sıkıcı hikayelere sahip olarak büyürler. Böylece çok büyük bir ruhsal açlık içinde oldukları için başkaları ile olan ilişkilerinde sevgi, saygı, adalet, sadakat gibi değerleri işlerine gelmediğinde kolayca göz ardı edebilirler. Çünkü bütün yaşamları biraz daha değerli ve yeterli hissetmek üzerine kuruludur. İş hayatında böyle bir çalışanın size nelere mal olabileceğini bir düşünsenize!







 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kazanın, Özgüveninizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kazanın Böylesi ... SLyther Otomobil Haberleri 1 11 Ekim 2011 09:37
Özgüveninizi Zedeleyen İç Konuşmalar.. Sevda Aile Evlilik ve Çocuklar 1 26 Mart 2011 08:59