IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Mayıs 2012, 13:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nasıl Hızlı Okuma Şampiyonu Oldular






Bilginin hızlı üretildiği ve çoğaldığı internet çağında bilgiye sahip olabilme aracı olan gözü ve beyni de bu çağa hazırlamak gerekiyor. Şüphesiz bilgiye ulaşmanın en temel yolu okumak.

Yaşam boyunca SBS sınavı, ÖSS sınavı ve iş hayatındaki diğer sınavların hepsi de sizin oluşan bu bilgi havuzundan ne kadarına sahip olduğunuzu ölçmeye çalışıyor. Okuma hızınızı, anlama ve hatırlama oranınızı artırmadıkça oluşan bilgi havuzundan yeteri kadar faydalanamamak gibi bir tehlikeyle karşı karşıyasınız demektir.

Artık hayatta başarılı olmanın yolu bir bakıma hızlı okumadan, hızlı anlamadan ve hızlı hatırlamadan geçiyor. Anlayarak hızlı okumak size sadece çok geniş bir bilgi dağarcığı elde etme avantajı sağlamıyor. Sınav sırasında da rakiplerinizden daha hızlı olduğunuz için, onların yetiştiremediği bir sınavı sizin önceden bitirerek cevaplarınızı kontrol edebilmeniz gibi ilave bir avantaj sunuyor.

Peki, nedir bu hızlı okumak?

Herkes hızlı okuyabilir mi?

Hızlı okuyan bir kişi aynı zamanda hızlı olarak anlayabilir mi?

Hatta hızlı olarak okuduğu bu bilgileri daha sonra hatırlayabilir mi?

Herkes hızlı okuma şampiyonu olabilir mi?

Hızlı okuma şampiyonasında anlama oranı da ölçülüyor mu?

Hızlı okuma şampiyonasında kişinin anlama oranı ve okuma hızı nasıl hesaba katılıyor?

Bu makalede temel olarak bu soruların cevabı üzerinde duracağız. Ancak makalenin sizi sıkmaması için bu soruların cevabını verirken, Türkiye Hızlı Okuma Şampiyonasında derece alarak şampiyon olan iki okurumuzun gelişimini de sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Bu şampiyonlar;

1-) Cahit Şimşek – 2008 Yılı Türkiye Hızlı Okuma Şampiyonu (Bkz:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])

2-) Gül Atay – 2007 Yılı Türkiye Hızlı Okuma Şampiyonu (Bkz:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])

GÜL ATAY
2007 YILI TÜRKİYE HIZLI OKUMA ŞAMPİYONU CAHİT ŞİMŞEK
2008 YILI TÜRKİYE HIZLI OKUMA ŞAMPİYONU

Tesadüfen her iki yarışmacının da Mega Hafıza'nın Mega Hızlı Okuma seminerlerine katılmış olması bana onların nasıl şampiyon olduklarını ve nasıl bir gelişme gösterdiklerini sizlerle paylaşma imkanı vermiş oldu. Şüphesiz onların gelişme hikayeleri, hızlı okuma ve anlama konusunda tereddütleri olan binlerce kişiye ilham verecek nitelikte.

Ayrıca aşağıda benim için enteresan olan bir hızlı okuma şampiyonundan da kısaca bahsedeceğim. Bu şampiyon da Türkiye'de üniversite öğrencisi olan;

3-) Khatanbaatar Khandsuren – 2008 Yılı Türkiye Hızlı Okuma İkincisi

Hızlı okuma kesinlikle doğuştan gelen ve kişiye özgü olan bir yetenek değil. Belli teknikler kullanılarak zaman içinde geliştirilen zihinsel bir beceri. Yani herkes bu belli teknikleri kullanarak hızlı okuyabilir. Bu anlamda herkes hızlı okuma şampiyonu da olabilir. Kim daha fazla bu konuya eğilir ve daha fazla çalışırsa, diğer hızlı okuyanlardan şüphesiz daha iyi olacaktır.

İsterseniz 2007 ve 2008 yıllarında Türkiye Hızlı Okuma Şampiyonu olan Cahit Şimşek'in ve 2007 yılında şampiyon olan Gül Atay'ın doğuştan hızlı okuma yeteneğine sahip olup olmadıklarına bir bakalım. Öncelikle her iki yarışmacının da çok azimli kişiliklere sahip olduğunu vurgulamalıyım. Bunu nereden mi biliyorum?

Cahit Şimşek Nevşehir'de ikamet etmesine rağmen benim Ankara'daki "Mega Hızlı Okuma" eğitimlerime seminer günlerinde otobüsle gidip geliyordu. Üç saat süren bir eğitim için belki de 10 saatten fazla yol katediyordu.

Gül Atay'ın da durumu farklı değildi. O da Nazilli, Aydın'da oturmasına rağmen İzmir'de düzenlediğimiz ve sadece hafta sonları olan "Mega Hızlı Okuma" eğitimime altı hafta sonu Nazilli'den otobüsle gidip gelmişti.

Gül Atay ve Cahit Şimşek gibi kendi gelişimine ve eğitimine yatırım yapan insanları takdir ettiğimi burada ifade etmeliyim. Yıllar önce ben de onlar gibi kendi eğitimime ve gelişimime yatırımlar yaparak başlamıştım. Şimdi onlarda kendimi görüyorum.

Hem Cahit Şimşek, hem de Gül Atay çok okuyan kişilerdi. Ancak daha hızlı okumak ve aynı süre içinde bir kitap yerine, en az iki, hatta üç kitap okumak istiyorlardı. Ancak kendi kişisel gayretleriyle ve çok sayıda okudukları hızlı okuma kitaplarıyla bunu başaramamışlardı. Sonunda her ikisi de kalkıp bulundukları şehirlerden otobüslerle Ankara'daki ve İzmir'deki Mega Hızlı Okuma programlarımıza katılmakla işe başladılar. Teknikleri öğrendiler, uyguladılar, çalıştılar ve şampiyon oldular.

Hem Cahit Şimşek, hem de Gül Atay çok kitap okumalarına ve hızlı okuma kitaplarıyla bu işi başarma gayretlerine rağmen Mega Hızlı Okuma programımıza geldiklerinde dakikada sadece 300 kelime civarında okuma yapabiliyorlardı. Bu okuma hızının Türkiye ortalamasındaki yerini
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] web sitesinde görebilirsiniz. Ayrıca bu okuma hızlarında Cahit Şimşek'in anlama oranı % 73, Gül Atay'ın anlama oranı ise % 67 civarındaydı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hızlı, nasıl, okuma, oldular, Şampiyonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklara okuma alışkanlığı nasıl kazandırılmalıdır ? Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 08 Mart 2012 23:32
Hızlı Okuma Teknikleri Ruj Kişisel Gelişim 0 05 Eylül 2011 20:09
Hızlı ve Anlayarak Okuma Sır Felsefe 0 06 Şubat 2011 09:56
Hızlı okuma testi Neferti Kültür ve Sanat 0 24 Mayıs 2008 15:22