IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Mayıs 2012, 14:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mülakatta Başarının Yolları





Firmalar rekabete ve gelişmeye açık, başarılı ve kendini ifade edebilen adayları işe almak isterler. Mülakat bu özelliklerinizi gösterebilmeniz için tek fırsatınız.

Mülakat esnasında nasıl davranacağınızı, ne yapmanız gerektiğini, en önemlisi de kendinizi nasıl kontrol edip rahatlayabileceğinizi bilmelisiniz. Kendinizi ve başarılarınızı ortaya koymaktan çekinmeyin ve rahat olun.

Kendinizi ve başarılarınızı anlatmayın

Hayatınız boyunca yaptıklarınızı ve başarılarınızı aile veya arkadaş ortamında anlatabilirsiniz. Bundan siz de keyif alırsınız onlar da. Mülakatta da sizden daha önce yaptıklarınızdan ve başarılarınızdan bahsetmeniz istenecek. Ama bu kez sevdiklerinize yaptığınız gibi anlatırsanız, ne siz keyif alırsınız ne de görüşmeciniz! Anlatmaktan çok, satabilmek önemli.

Örneğin önceki işinizde kaç kişiyi yönettiğiniz soruluyor. “15 kişilik bir ekibin başındaydım” yeterli bir cevap gibi görünüyor değil mi? Ama unutmayın! O odada, o görüşmecinin karşısında, size sorulanların hepsini cevaplamak ve tüm sorulara doğru yanıt vermek için bulunmuyorsunuz. O işi alabilmek için bulunuyorsunuz. Bu amaca uygun davranarak ayrıntılara girmelisiniz:

“Önceki işimde 5’i uzman olmak üzere 15 kişilik bir kadronun başında bulunuyordum. Görevim sadece onları yönetmeyi değil, aynı zamanda tüm işe alımları ve eğitimleri planlamayı, ücretleri düzenlemeyi, prim sistemini oluşturmayı, performans değerlendirmelerini yapmayı ve uzun dönem eleman ihtiyacını planlamayı içeriyordu. Ayrıca, ekibim sayesinde yıllık ciroda yüzde 35’lik bir artış sağlamayı başarmıştık.”

Böyle bir cevap ile karşınızdakinin neler yaptığınızı görmesini, daha da önemlisi yeni işinizde de aynı başarıyı göstereceğinizi düşünmesini sağlayabilirsiniz!





 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başarının, mülakatta, yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mülakatta Kendini İspat Etme Liaaa Kişisel Gelişim 0 28 Mayıs 2012 14:29
Mülakatta Kendini Tanıtmak Liaaa Kişisel Gelişim 0 28 Mayıs 2012 14:28