IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Haziran 2012, 15:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Seni Seviyorum Cümlesinin Mucizesi




Dünyanın en gizemli ve sihirli sözünü okumuş bulunuyorsunuz. Etkisi öyle büyük ki… Büyük aşkların, büyük sevgilerin ilahi olsun ya da beşeri fark etmez. Kaynağında hep sevgi yatıyor.

Evet, dünyanın en harika cümlesi?
Bu cümle bazen ağzımızdan kendiliğinden dökülürken, taşarken bazen de ağzımızdan çıkmaması için, o sihirli cümleyi söylememek için bir o kadar çaba sarf ederiz.
Eğer birine “seni seviyorum” diyeceksen hemen git söyle. Yarın, 1 saat, hatta 1 dakika sonrası geç olabilir. Ölümün bizi ne zaman ve nerde yakalayacağını kimse bilemez. Eşine, oğluna, kızına, sevgiline yani her kimse? Kime olursa olsun, bu cümleyi ağzımızdan eksik etmeseydik acaba bugün buhranda olan insanlar, eşler, çatışma yaşayan gençler, öfke dolu insanlar, sevgiye ve ilgiye aç çocuklar olur muydu?
Hemen aklıma S.Freud’un bir sözü geldi. Diyor ki ?Bir insanın ruh dünyasının yerinde olması için iki şey gereklidir. BİRİNCİSİ SEVMEK, İKİNCİSİ İSE ÇALIŞMAKTIR DER.
Evet, Sevgi yoksa işinde, mesleğinde, evliliğinde, arkadaşlığında, dostluğunda, dininde dünyanda, dilinde, ebeveynliğinde, insanlığında, kimyanda, fiziğinde, biyolojinde, psikolojinde vs hiçbir şeyden zevk alamazsın ve hiçbir işte başarılı olamazsın?
Bir annenin karnında taşıdığı bebek için dokuz ay boyunca katlandığı sıkıntılar, bir penguenin eksi 55 derecede yavrusunu soğuktan korumak için yaptığı fedakârlıklar, bir milletin vatanını korumak için, yavrusu yerine bir top mermisi ıslanmasın diye üstünü örtmesi? Tüm bunların mayasında ne vardı acaba? Tabi ki “SEVGİ”
Bir Anı:
Bir konferans esnasında velilerimize, lütfen akşam evinize gittiğinizde sebepsiz yere eşinize “seni seviyorum” kelimesini söyleyin dedim.
Bir velim de sağ olsun bunu uygulamak için kolları sıvamış akşam eve gittiğinde karısına “Hanım seni seviyorum.” demiş. Kadın tabi bu cümleye alışık olmadığından en az 2 dakika kendine gelememiş. Biz buna psikolojide şok diyoruz. Adam:- Hanım Hanım ne oldu demiş kendine gel? Kadın birden “Aman Allah’ım” Bey, sen içtin mi, sarhoş musun yoksa? demiş. Hemen altında farklı sebepler aramaya başlamış. Sen bana bu cümleyi evliğimizin ilk yıllarında söyledin bir de nişanlı iken demiş. Neyse sonra velim benimle konuşmaya geldi. ?Ya hocam bizim hanım dondu kaldı. Kadına bir şey olacak diye korktum? dedi. Her ikimiz de biraz güldük; ama eşimin çok hoşuna gitti. Bir şeye çok üzüldüm ve içerledim. Meğer eşime yıllardır ?seni seviyorum? dememişim, farkına bile varmadım. Beni en çok da bu üzdü. Sağ ol hocam bunlar önemsemediğimiz veya gözden kaçırdığımız şeyler ama etkisi çok büyükmüş, dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cümlesinin, mucizesi, seni, seviyorum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Seviyorum Seni PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 18 Kasım 2011 11:39
Seni Seviyorum..!!! Mlock Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 15 Ekim 2006 23:16