IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Temmuz 2012, 11:58   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dikkat-Sizlik




Dikkat-Sizlik

Sınavla ilgili kaygıların başında sınav günü dikkatsizlikten dolayı yaşanacak problemler gelir. Adaylar sınav heyecanına bağlı olarak götürülecek belgeleri unutma ihtimalinden soruların cevaplarını kaydırmaya kadar bir çok dikkate dayalı olayın bir aksiliğe hatta bir felakete dönüşmesinden ciddi endişe duyarlar.


'Ya soruyu yanlış algılayıp bir soruyla 5 dakika uğraşırsam ya şıkları kaydırırsam ya o gün çok gürültü olur da sorulara konsantre olamazsam' türünden sorular zamanla rüyalara girmeye başlar. Bu tür aksiliklerle baş etmenin ve konsantrasyonu sağlamanın işte size pratik çözümleri:


1- Sınav günü güvenlik güçleri size sakin bir gün yaşatmak için büyük gayret sarf edecektir ama siz yine de bazı aksilikler çıkacağını düşünerek aşırı sessiz ortamlarda soru çözmeyin hafif de olsa bazı gürültülere açık ortamlarda çalışmalar yapın.


2- Deneme sınavlarına giderken sanki gerçek sınava gider gibi onaylı kimlik belgenizi bir adet fotoğrafı ve giriş belgesi adını verdiğiniz bir belgeyle gitmeyi alışkanlık edinin.


3- Hangi dersten çözümlemeye başlayacağınızı artık netleştirin. Son denemelerde sabit bir sıralama oluşturun ve bunu sınav günü sakın değiştirmeyin.


4- Soruları çözerken mutlaka verilenleri okuyun soru kökünün ne istediğine dikkat edin. Sizden istenmeyen fakat doğruluk değeri bulunan şıkların da seçeneklere konulacağını asla unutmayın.


5- Cevaplarınızı toplu bir şekilde optik forma işlemeyin. Ya tek tek ya da sayfa sayfa kodlayın.


6- Sıkıldığınızı hissettiğiniz zaman soru çözmeye devam etmeyin 5-10 saniye gözlerinizi kapatın ve kısa süreli dinlenin. Tekrar başladığınızda daha zinde olduğunuzu hissedeceksiniz.


7- Çalışma yaptığınız mekan ve kullandığınız araç gereçlerde sadeliğe önem verin. Unutmayın insan beyni bu soruların çok üstündeki sorularla ilgili çözümlemeler yapabilecek bir güce sahiptir. Soruların zorluğu değil sisteminizdeki yanlışlıklar sizi hataya götürecektir. Bu yüzden programlı hareket ederek zihni karışıklıklardan kendinizi koruyunuz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dikkatsizlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'-<<--<@ Sizlik Script-v1 @>-->>-' scArfAce_ mIRC Scripting Tanıtımları 14 10 Şubat 2012 12:54