IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sue

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Ağustos 2012, 13:04   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni Meslek ; Bitki ressamlığı




Yeni Meslek ; Bitki ressamlığı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ataşehir’deki Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde bitki ressamlığı kursu veriliyor.



Bitki ressamlığı ne mi? Aslında adı üstünde; Bitkilerin bilimsel değerlere uygun olarak karakteristik özelliklerinin resmedilmesi”. Yani bu noktada sanatla bilim buluşuyor. Türkiye için henüz çok yeni, Hollanda veya İngiltere gibi bitkilere ve bahçelere çok düşkün olan ülkeler içinse çok bilinen bir terim. Peki nerede kullanılıyor, ne kadar kullanılıyor? Kursu düzenleyen bitki ressamı Işık Güner, bitki resimlerinin en çok kitaplarda ve afişlerde kullanıldığını anlatıyor. Güner bitkilerin neden resmedilmesi gerektiğini ise şöyle açıklıyor: “Fotoğrafla resim farklı, resimde bir bitkiyi diğerinden ayıran önemli ayrıntılar çok daha belirgin ifade edilebiliyor. Bu ayrıntıları da bir kesit halinde alıp, büyütüp çiziyoruz. Böylelikle o bitkiyi merak edenler için daha ayrıntılı bir anlatım oluyor”.

KRALİYET BAHÇESİNDE ÖĞRENDİ

Peki Işık Güner bu işe nasıl girmiş, neden ilgi duymuş? Güner aslında bir çevre mühendisi ama bu mesleği yapmıyor. Babası botanik profesörü. Yani mesleği biraz da aile geleneği sayılabilir. Bitki ressamlığını İngiltere’nin Kew Kraliyet botanik bahçesi baş artisti Christabel King’den öğrenen Güner, dört sene Boğaziçi Üniversitesi’nde ANG vakfının düzenlediği kurslara katılmış. Şimdiyse kendisi bu konuda kurs veriyor.

Işık Güner, 2008’de düzenlediği ilk kursta 12 kişilik kontenjanı zor doldurduklarını, ikinci kurstan itibarense taleplerinin arttığını söylüyor. Bu nedenle de eski öğrencilerle birlikte ileri düzey kurslar da düzenliyor. Güner’e göre kursu bir botanik bahçesinde gerçekleştirmek de çok avantajlı, çünkü her türlü bitkiyi inceleme, görerek birebir çizme imkanı bulunuyor. Burada bulunan atölyenin de bu iş için çok uygun ortama ve ekipmana sahip olduğunu dile getiren Güner, malzemelerin de kurstan verildiğinin altını çiziyor.
Güner’in bitki ressamlığı kursunda her hangi bir yaş sınırı yok. Ancak genel anlamda yetişkinlere yönelik bir kurs. Kursa her meslek grubundan öğrenci katılıyor. Güner, “Daha çok kadınlar ilgi göteriyor” diyor. Ona göre bu kurslar sadece hobi amaçlı da olabilir, fakat bunu bir meslek haline dönüştürmek de mümkün.
Bitki ressamlığı kursu Ataşehir’deki Nezehat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde 5-20 Aralık'ta.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık