IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Ağustos 2012, 13:43   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mutlu Çalışan Başarılı Olur




Mutlu Çalışan Başarılı Olur

Çalışanların mutluluk endeksini yükseltmek isteyen şirketler yelkenden masaja kadar pek çok ödül veriyor. Duygusal zekayı geliştirerek şirket başarısını arttırmayı hedefleyen ödüller çalışanların yüzünü güldürüyor...

Çalışanları için duygusal zekâyı geliştirecek sohbet ortamları yaratmaktan yelken, futbol, fotoğrafçılık ve dalış gibi kulüplerle onları mutlu edecek hobiler kazandırmaya kadar birçok farklı olanak sunan Microsoft'un son hediyesi sırt ve boyun masajı. Microsoft Türkiye'ye her yıl 10 bine yakın iş başvurusu geldiğini belirten Genel Müdür Tamer Özmen, "Etkinliklerin birçoğunda ben dahil tüm üst yönetim hazır bulunuyor" diyor.

Her ay bir perşembe çalışanlarına pizza ve içecek servisi eşliğinde 'Mutlu bir saat' (Happy Hour) geçirmeyi vaat eden Microsoft Türkiye, çalışanları için duygusal zekâyı geliştirecek sohbet ortamları yaratmaktan yelken, futbol, fotoğrafçılık ve dalış gibi kulüplerle onları mutlu edecek hobiler kazandırmaya kadar birçok farklı olanak sunuyor. Bununla da kalmayıp stresin yaratacağı fiziksel etkiler azalsın diye çalışanlarına sırt ve boyun masajı hediye ediyor.

"Çalışanın iş yaşam dengesi prensibi"ni Türkiye'ye taşıyan Microsoft Türkiye'de, bir gönüllüler kadrosu kültür gezilerinden sinema günlerine kadar birçok aktivite organize ederek kurumsal mutluluk yaratmaya çalışıyor. Çalışanlar mutlu olunca da Microsoft Türkiye'ye her yıl 10 bine yakın iş başvurusu yağıyor. Çoğunluğunu yurtdışında edindiği neredeyse 20 yıllık deneyimini Microsoft'a taşıyan Genel Müdür Tamer Özmen bu mali dönemde 60 yeni istihdam sağlamayı planlarıklarına dikkat çekerek, "Yöneticiler olarak bize düşen onlardaki bilgi, yaratıcılık ve öneri potansiyelini hayata geçirecek ortamları oluşturmak. Takım etkinliklerimizin birçoğunda ben dahil tüm üst yönetim ekibimiz hazır bulunuyoruz" diyor.

SATIŞLARI FIRLATTI
İlk işi Pan American havayollarındaydı. Şirket Özmen orada çalışırken Delta Havayolları tarafından satın alındı. Burada satış ve pazarlama konusunda çalışırken ve pazarlama konusunda analizler yaparken IPC adlı bilgi teknolojileri firmasından teklif alıp transfer oldu. Wall Street'in tam ortasında finansal şirketlere telekomünikasyon desteği veren bu şirket Özmen'i finansla da yakınlaştırdı. IPC'de kısa sürede satışların artmasını, satış yapanların daha iyi prim kazanmasını sağladı. Tam kendisini çok sevdirmişti ki çok sevdiği Delta kökenli eski yöneticisi Tim Brier'dan bir teklif geldi: "Biz Priceline adlı bir şirket kuruyoruz. Sen de gel." Şirkette bir yılda satıştan sorumlu Başkan Yardımcılığı grevine gelen Özmen kariyerindeki ilerlemeyi şöyle anlattı:

"ABD'de kendisini kanıtlayan ve hızlı bir büyüme yakalayan Priceline neredeyse 1.5 milyar dolarlık bir hacim yakalamıştı. Artık büyümek için şirketi Arupa'da da yaymamız gerektiğini düşündüm. Yönetim bu konuda ikna olunca 2 yıl İngiltere'de yaşadım ve Priceline'ı orada da kurdum. Ancak, beni ABD'ye geri çağırdıklarında dönmek istemedim ve istifa ettim. Türkiye'ye dönüp DOL'un yöneticisi oldum." Tamer Özmen ardından İngiltere'ye dönerek Londra'da yerel arama motoru ile internet reklamcılığı hizmetleri sunan TouchLocal firmasını kurdu. Çalışmaları Avrupa'nın en büyük GSM operatörlerinden biri olan Orange'ın dikkatini çekti ve Orange'da İnternet Kanallarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Şubat 2010 itibarıyla Türkiye'ye dönerek Microsoft Türkiye'nin Genel Müdürü olarak göreve başladı.

HİSSE DEĞİL TRANSFER ÜCRETİNİ TERCİH ETTİ
Delta'dan tanıdığı ve orada birlikte çalıştığı yöneticisi Tim Brier'in "Priceline'a gel" teklifine "Hayır" demeyen Özmen bu teklifin ardından "Hisse mi verelim yoksa transfer ücret mi istersin?" yönündeki soruya kesin ve peşin para olduğu için "Transfer ücreti" cevabı verdi. Priceline'ın ortaklarından Özmen o gün "Hisse" deseydi bugün değeri milyar doları bulan şirketten daha fazla hisse sahibi olabilirdi. Çalışma mantığıyla "Siz neyi kadara istediğinizi söyleyin, biz size buluruz" mesajı veren Priceline kısa sürede çok başarılı oldu. Özmen, ilk kurulduğu yıllarda zaman zaman uçuk teklifler gelse de site kullanıcılarının çoğunlukla istedikleri hizmetlere doğru ve gerçekleştirilebilir değerler biçtiğini söyledi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başarılı, Çalışan, mutlu, olur


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Daha başarılı ve mutlu bebeklerin sırrı yoSun Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Nisan 2011 14:31
Motivasyon, Mutlu + Başarılı Olmak İçin Hayati Önem Taşır. Sevda Genel Paylaşım 0 06 Kasım 2010 00:38