IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Ağustos 2012, 13:15   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dün Dündür, Yarın da Yarın, Ama Şu An!




Dün Dündür, Yarın da Yarın, Ama Şu An!
Meşhur Budist hocalardan Padmasambhava’nın bir sözü ile yazıma başlıyorum.

“Geçmişin hakkında bilgi almak istersen şu anki durumuna bak, geleceğin ile ilgili bilgi almak istersen, şu an neler yaptığınıza bak” (If you want to know your past - look into your present conditions. If you want to know your future - look into what you are doing)


Geçmişte papatya tohumu ektiyseniz papatya, erik ektiyseniz eriğiniz olacaktır. Papatya ekip gülfidanına sahip olmayı beklemek yanlış olur. Aslında yaşamın kendisi de böyle değil mi? Geçmişte kızgınlık, endişe, kıskançlık tohumu ektiysek şimdilerde o tohumların meyvelerini deneyimleriz. Örneğin endişe tohumları ektiysek sabırlı olmayı başaramayacağız demektir. Kıssadan hisse aslında tüm sorumluluk bize aittir. Belki de şu an içinizden “tüm bunları biliyoruz yazdıkların yeni bir şey değil ki!” diyorsunuz. Haklısınız bu yazdıklarım yeni değil. Aranızda bu konuda şimdiye kadar bir şey yapmamış olanlar var ise Padmasambhava’nın sözünü kendi hayatlarına adapte etmelerini öneriyorum. Bu çalışmayı yaptığınızda geçmişte ektiğiniz tohumların ne tür bir çiçek haline geleceği daha da netleşecek, şu an yaşamınızda olanların sorumluluğunu almak daha da kolaylaşacaktır.


Şimdi, Padmasambhava’nın bu bilgelik kokan sözünü kullanarak “Kendi kendinizin terapisti “ olmaya ne dersiniz?


Önce üç ayrı liste yapın. Listenin başlıkları “Geçmişte neler yapıyordum?”, “Şu an Neler Yapıyorum?”, “Gelecekte Neler Yapacağım?” Olsun. Şimdi ilk iki başlığın altına yaşamınızda bizzat deneyimlediğiniz gerçek olayları tek tek yazın. Yazarken dürüstlüğü elden bırakmayın.




Geçmişte Neler Yapıyordum?


Şu An Neler Yapıyorum?


Gelecekte Neler Yapacağım?




Şu an yaptıklarınızla, geçmişte yaptıklarınız arasında birbiri ile bağlantılı olanların üzerini sarı fosforlu kalemle çizin. Sonra, Şu an Neler Yapıyorum? Başlığında yazılanlara bakarak gelecekte sizi neler beklediğini tahmin edin ve bu tahminleri Gelecekte Neler Yapıyorum? Başlığının altına yazın. Ve buradaki yazdıklarınız ile Şu an Neler Yapıyorum? başlığında birbiri ile bağlantılı olanları yeşil fosforlu kalemle boyayın.


Şöyle bir son duruma baktıktan sonra Şu An Neler Yapıyorum? Listesinden çıkartmak yada eklemek istediklerinizi belirledikten sonra bunları da kırmızı renkli kalemle yuvarlak içine alın. Kırmızı kalemle yuvarlak içine aldıklarınızdan ikişer tane seçin. Ve bunlarla ilgili bir ya da iki ay içinde aksiyon almış olmaya söz verin. Her gün ya da iki üç günde bir yapılması gerekenlerin yüzde kaçını tamamladığınızı kontrol edin. Gerektiğinde tabloda güncelleme yapabilirsin ne de olsa kendi kendinizin terapisti sizsiniz.


Kim Bilir? Belki de ileride, en doğru öngörülerde bulunan medyumlardan biri olabilirsiniz. !!!


Sibel Kavunoğlu

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ama, da, dün, dündür, yarın, Şu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dün, bugün, yarın.. Aruz Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Ocak 2012 21:36
Yarın Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 07 Ağustos 2010 13:19