IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ekim 2012, 16:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sanal Aşk'ın Kişiliğe Etkileri






ICQ facebook vstanışmaları, tatlı ve heyecan verici sürprizler dilden dile dolaşmaya başladığından beri Internet ahalisine yeni simalar ekleniyor. Chat yapmak için bilgisayar alıp daha önce hiçbir tecrübesi olmadığı halde göz yaşartıcı bir gayretle yılmadan bilgisayar kullanmayı öğrenenlere giderek daha sık rastlanıyor. Henüz üzerinde açık yüreklilikle uzun uzun konuşulmaya biraz utanılıyor ama online hayatın sağladığı gizemli romans imkanları her yaştan insanın fena halde ilgisini çekiyor.

Yeni insanlarla tanışmak her zaman ilginçtir ama Internet’te tanıştım aşık oldum diyenlere pek aklım yatmıyor. Eğer ortak bir ilgi alanında bilgi alışverişi yapmak, tartışmak, kavga etmek için bir araya gelinmişse bir araç olarak chat ve e-mail fazlasıyla yeterli. Ama gizem ve romans isteyenleri hüsrana uğratması çok muhtemel. Her ne kadar gönül postasından arkadaş bulma yöntemine göre daha şık görünüyorsa da onun kadar bile güvenilir değil. Internet teknolojilerinin bugün sağladığı imkanlar klavye ilişkisiyle sınırlı. Birbirlerinin gözlerini görmeden, seslerini bile duymadan tanışıyor insanlar.

Kader ağlarını örüyor ya da başka bir deyişle ICQ random olarak karşınıza bir kullanıcı getiriyor. Şansınız varsa dünyanın mümkün olduğunca uzak bir ucundan ve aynı dili konuşabildiğiniz biri geliyor karşınıza. Hiçbir tanışıklık olmadığı için hiçbir peşin hüküm de yok burası iyi. Ama bu arada kendinizi tanıtırken ne kadar dürüst olduğunuz da tamamen insafınıza kalmış. Doğru söylemenin zorunlu olmadığı, yanlış bilgi vermenin hiçbir riskinin olmadığı ve çoğu kez kimseye zarar da vermediği çok özel bir durum sözkonusu. Hemen hiçbir doğrulama mekanizması olmadığı için sonuna kadar atış serbest. 51 yaşında üç çocuk babası kel ve şişman bir adam, isterse "adım Pınar, 23 yaşındayım" diye konuya girebilir. Genellikle bu kadar büyük yalanlar atılmasa da eğer biri "33 yaşındayım, boşandım, tip olarak Banderas'a benziyorum" diyorsa sadece esmer olduğundan ve evli olduğundan emin olabilirsiniz.

Böyle kaçak güreşenlerin foyalarını belli eden en belirgin ipuçlarından biri Web tabanlı e-mail adresi kullanmaları ya da hiç kullanmamaları. Çünkü Web tabanlı e-mail kullanan kahramanımız posta kutusuna istediği her bilgisayardan ulaşabilir, mektupları bilgisayarının diskinde tutulmadığı için ofiste patrona evde ise eşine veya çocuklara yakalanma riski de yok. Yani durumu sağlama almış. Elbette istisnaları var ama genel bir kaide olarak denilebilir ki eğer chat arkadaşınızın bir mail sunucusu üzerinde 'gerçek' bir e-mail adresinin olmaması için aklınıza yatan ikna edici bir mazereti yoksa daha en baştan kırmızı kart görmeyi hakediyor. ICQ kullanarak haberleşiyorsanız kullanıcı adına tıklayıp 'info'suna baktığınızda gördüğünüz bilgiler genel olarak bir fikir verir.

Bir de online arkadaşlıklarda taraflardan biri resim istediğinde nedense çoğu zaman karşı tarafın scanner'ı veya dijital kamerası yoktur, hatta postaya vermek için kağıda basılı bir resmi bile yoktur. Türkçesi ya daha önce kendisi hakkında verdiği tariften birkaç fersah uzaktır ya da karşı taraftakine güven duyamıyordur. Herkesin telefonu şu sıralar arızalıdır, aynı şehirde oturuyorsa bile bilgisayarın başından kalkıp bir muhallebicide buluşmaya vakti yoktur ve bunun adına da hala dijital aşk denmeye devam edilir.

Diyelim ki Ahmet ve Ayşe bir chat odasında karşılaştılar. Ufak tefek sorularla birbirlerini tanımaya çalışıyorlar. Ayşe diyor ki, "sarı saçlarım var, 1.70 boyundayım ve 50 kiloyum" aslında demek istediği şu: "saçlarım sarıya boyalı, topuklu ayakkabı ile 1.70 boyundayım ve bir aralar 50 kiloydum". Buna karşılık Ahmet aynı içtenlikle cevap veriyor, "arkadaşlıklara değer veririm". Yani iş ciddiye binince ortalardan toz olmayı iyi bilirim demek istiyor. Bir de hobileri arasında nedense her ikisinin de bol bol kitap okumak ve müzik dinlemek vardır. Nedense kimse her akşam saatlerce televizyon seyrederek pasta börek yiyorum demez. Yanılıp şaşırıp, biraz da arkadaş grubuna katılarak bir filme gitmişlerse son zamanlarda gördükleri filmlerden herhangi bir tanesinden bahseder bir edayla 'sırası gelmişken' filmin konusunu anlatırlar. Pek tartışmaktan hoşlanmam sözünün gerçek anlamı problem istemiyorum git derdini başkasına anlat demektir. Şu sıralar çalışmıyorum, dinleniyorum demek ise epeydir iş bulamıyorum şeklinde yorumlanabilir.

Hadi diyelim ki, uzun ısrarlar sonunda bir resim geldi. Elden geldiğince iyi poz verilmiş resimler arasından seçilmiş en iyi resim chat arkadaşının gündelik görünümü hakkında ne kadar fikir verebilir? Ya tırnaklarını yiyorsa? Ya dişlerini fırçalamıyorsa? Ya acayip tikleri varsa? Modeminiz bu türden verileri de aktarabiliyor mu? Kolay mı öyle hemen chat yaparak aşık olmak?

Alinti



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşkın, etkileri, kişiliğe, sanal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sanal Öğretmenler Sanal Öğrenciler ve "MIŞ" Gibi Yaşanan Bir Hayat N999 Haber Arşivi 0 14 Mayıs 2012 18:02
Kişiliğe göre hastalıklar Lucifer Sağlık Köşesi 2 11 Temmuz 2010 09:58
Anıtkabir Sanal Gezintisi (Sanal Müze) Hesna IF Ekstra 3 24 Ocak 2010 02:35
Eğer Birini Seviyorsan! (Kişiliğe Göre Yapılması Gerekenler...) RRengiNN Aşk ve Sevgi Köşesi 2 14 Eylül 2008 00:39