IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 17 Kasım 2012, 23:23   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kendini İfade Edebilme Yeteneği




Kendini ifade etme becerisi, insanı diğer insanlar karşısında farklı kılabilecek kişisel niteliklerden birisidir. Önemli olan sadece düşünmek değil, aynı zamanda bunu en iyi şekilde yansıtmaktır. Birçok insan, kendini yeterince ifade edememekten yakınır ve bunun için çeşitli yollara başvurur. Aslında sorunun temeline inmeli ve henüz çocuk yaştaki yaşantımıza göz atmalıyız.

Kendimizi ifade edemememiz, sadece bizden kaynaklanan bir durum değildir. Bu durumun en önemli sebepleri arasında aile yaşantısı, yaşanılan çevre ve tabi ki eğitim hayatı yer alır. İlk eğitim ailede başlar ve aileler, çocuklarını yeterince eğitemez ve özgüven aşılamalarını sağlayamazsa, bu durumda çocuk, içine kapanık hale gelecektir.



Çocukların sürekli sessiz tutulmaya çalışılması, fikirlerini ortaya atmalarının engellenmesi, onlara yapılacak en tehlikeli yanlışlardandır. Çünkü kişi, kendini ifade etmeye çocuk yaşta başlamalı, bunu bir çeşit temel eğitimi olarak almalıdır. Önemli olan çocuğun ne söylediği ya da ne hissettiğinden ziyade, çekinmeden ne şekilde anlattığıdır.
Okul çağlarında çocukları etkileyen en önemli olumsuz durumlardan biri ezbere eğitim sistemidir. Ezbere eğitim sisteminde çocuk, pasif durumdadır ve hep kendine verilen bilgiyi alma ve ezberleme zorunluluğu içindedir. Bu yüzden kendini ifade etme şansını bir kez daha kaçırmış ve geleceğe daha pasif bir adım atmış olur.

Eğitim hayatı bu şekilde devam ettikten sonra kendini bir anda iş ve aile yaşamında bulur. Bu sebeple kendini ifade edememe hastalığı, içini kemiren bir hastalık gibi hayatını ele geçirmiş olur. Bu şekilde büyüdüğü için kendi çocuğunu da aynı çerçevede büyütür ve sadece kendini değil, geleceğini de etki altına almış olur. İşte basit sandığımız bir durum, tüm yaşantımızı ve hatta geleceğimizi bu kadar geniş düzeyde etkiler.

Bu sebeple bu ve benzeri konularda bilinçli olmak, bir hayli önemlidir. Eğer kendimizi ifade etmeyi beceriyorsak veya doğuştan böyle bir yeteneğe sahipsek, çevremizi de bu yönde uyarmalı, onların da bu özelliklere sahip olmasını sağlamalıyız.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ıfade


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuğunuz Kendini Yeterince İfade Edebiliyor mu? Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 01 Kasım 2012 20:07
Kendini İfade de Biçimsel Engel: KEKEMELİK Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 18 Şubat 2012 23:00
Lir Kuşunun Yeteneği Lady Esrarengiz Olaylar 0 17 Eylül 2010 22:47
Hazırcevaplılık Yeteneği YapraK Ödev ve Tezler 0 15 Mart 2010 10:18
Temelin Taklit Yeteneği Kan Fıkra 2 04 Kasım 2007 22:50