IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 17 Kasım 2012, 23:39   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
9 adımda kendinize olan inancınızı geliştirin




Yaşamda herhangi bir amaca ulaşmak için başarılı olacağınıza inanmanız gerekir. Bunu yapmazsanız büyük ihtimalle başarısız olursunuz. Amaçlarınızın her biri için ta kalbinizin derinliklerinde bunları başaracağınıza gerçekten inanıyor musunuz? Herhangi biri için yanıtınız hayırsa aşağıdaki 9 adımlık süreç bu inancı geliştirmenize ve hedefinize ulaşmak üzere kendinize güveniniz tam olarak dev adımlarla ilerlemenize yardımcı olacaktır.1) Sonucun imkan dahilinde olduğundan emin olun.

Belki de bir başkası bu hedefe ulaştı ya da benzeri bir başarı elde etti. Farklı bir şık olarak bu işin yapılabileceği konusunda içiniz rahat olsun.

2) Sonucun sizin sayenizde mümkün olduğuna inanın.

Hedeflere ulaşma kabiliyetimiz konusunda genellikle sınırlayıcı inançlarımız vardır. Sizi sınırlayan inançlarınızı kontrol etmek ve bunlar için önlem almak önemlidir. Amacınız hedefin yalnızca mümkün olduğunu değil sizin sayenizde mümkün olduğunu hissetmektir.

3) Sonuca ulaşmayı gerçekten isteyin.

Bir hedefe ulaşmayı ne kadar çok istersek ona ulaşmak için üzerinden atlayacağımız engeller de o kadar büyük olur ve sonuçta kendimize olan inancımız da o ölçüde artar. Gerçekten istediğiniz bir hedefi seçin ve hedefinize ulaştığınız takdirde elde edeceğiniz temel değerleri anlamaya çalışın.

4) Sonucu hak ettiğinize inanın.

Pek çok insan içten içe başarıyı hak etmediğine inanır. Harekete geçmeye çalıştıklarında bu inanç onları kısıtlar; motivasyonlarını kaybederler ve başarısız olurlar. Unutmayınhedefinize doğru tutarlı bir biçimde çalışırsanız elde ettiğiniz tüm başarıları hak edersiniz.

5) Hedefinize ulaşmak sahip olduğunuz diğer inanç ya da değerler ile çelişmemelidir.

Bir girişimci bir yandan milyonlar kazanmak isterken diğer yandan çok parası olan insanların açgözlü olduklarına inanabilir. Hedefiniz diğer inanç ve değerleriniz ile örtüşmüyorsabilinçaltınız bu hedefe ulaşıp ulaşmamanız konusunda şüphe duymanıza yol açarak sizi engelleyebilir. Herhangi bir çelişen inancı ve değeri anlamak ve uzlaştırmak bütün varlığınızın desteğini alarak hedefe doğru ilerlemenizi sağlar.

6) Bir plan yapın.

Araştırmaya ve plan yapmaya zaman ayırmak hedefinize nasıl ulaşacağınızı açıkça görmenizi sağlar. Plan ne kadar iyiysehedefin ulaşılabilirliği konusunda kendinize olan güveniniz de o kadar artar.

7) Plandaki her adımı atabileceğinize inanın.

Nihai hedefler genellikle öyle büyük ve uzak görünür ki bunaltıcı bir hal alır. Hedefinize ulaşmak en basit anlatımla başarılabilir küçük adımlar atmak demektir. Planınızdaki her adımın üstesinden gelebileceğinize emin olmak nihai hedefinizi de başarabileceğiniz anlamına gelir.

8) Planın adımlarını gerçekleştirebileceğinize inanın.

Gerçekleştirebileceğiniz bir planınızın olması bunu yapacağınız anlamına gelmez. Genellikle bu planın uyması gereken başka taahhütlerimiz ve sınırlamalarımız olur. Bu nedenleplanınızdaki adımları atmaktan sizi alıkoyabilecek engelleri düşünmeli ve bu konuda çalışmalısınız. Daha sonra ne olursa olsun planınızı yaşama geçirmek için çabalamalısınız.

9) Hedefinize ulaşma ihtimalinizin olduğuna inanın.

Hedefinize ulaşma ihtimalinin % 80’in üzerinde olduğuna inanmayı amaçlamalısınız. Gözünüzde nihai hedefinize ulaştığınızı canlandırmak ve sahip olduğunuz son şüpheleri de ortadan kaldırmak başarılı olacağınıza inanarak harekete geçmenizi sağlayacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
9, adımda, geliştirin, inancınızı, kendinize, olan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kendinize Güvenmenin Yolu Olan 14 Anahtar Sue Kişisel Gelişim 0 22 Temmuz 2012 11:03
Kol Kaslarınızı Maksimum Geliştirin Liaaa Sağlık Köşesi 0 28 Nisan 2012 12:09
İngilizce Dinletiler. (İngilizcenizi Geliştirin) Sevda Ödev ve Tezler 0 18 Şubat 2011 09:20
iPhone ile yazılım geliştirin Slipknot Apple 0 08 Aralık 2010 14:31