IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 18 Kasım 2012, 00:48   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Online alışverişin püf noktaları




Online alışveriş, zamandan kazanmak ve yorulmadan istediğini elde etmek için iyi bir alışveriş yöntemi.

Günümüzde insanların alışveriş için çok yoğun vakit harcaması pek akıllıca görünmüyor. Onun yerine sosyal hayatımıza, kendimize ve ailemize daha çok zaman ayırabiliriz. Çünkü günlük hayatta zamanla yarışır hale geldik. Bu yüzden online alışveriş mükemmel bir seçenek.

Ama akıllı bir müşteri olarak bilmemiz gereken birkaç püf noktası var. Online alışveriş için en doğru alışveriş davranışları neler?

Bir sonraki mevsimi kaale alın
Bu, akılda tutulması gereken en önemli nokta. Yazın kış için, kışın da yaz için alışveriş yapmak önemli ölçüde tasarruf yapmanızı sağlar. Nasıl mı?

Moda alışveriş sitelerinde, outlet ürünleri ya da markaların elden çıkarmak istediği stok fazlaları olabilir. Bunları tutmak yerine sezon dışı diye bir çok marka satmayı tercih ediyor artık. Klasik parçaların mevsimi olmaz. Bu yüzden bulunduğunuz sezonda, bir önceki sezondan kalan bir kazağı ya da elbiseyi alabilirsiniz. Geçmiş sezon diye çok ucuza alabilirsiniz.

Ayrıca mevsimsel ürünlere sezonda da rastlayabiliyoruz. Koleksiyonların hepsinde her mevsim giyilebilecek parçalar her zaman bulunabiliyor. Eskisi gibi yaz-kış ayrımı kalmadığı için, şifon kısa kollu bir elbiseyi kalın bir hırka ile tamamlayabiliyoruz.

Moda alışveriş sitelerini takip edin, dolabınız için joker olabilecek parçalara mutlaka rastlarsınız.

Gönderiler hakkında bilgi edinin
Siz zamandan tasarruf etmek için online alışveriş yapıyorsunuz değil mi? Ya da sevdiğiniz birine hediye göndereceksiniz ve zamanlaması sizin için çok önemli?

Alışveriş yapacağınız sitenin bilgiler kısmını mutlaka okuyun, sevkiyat prosedürlerini öğrenin. Bazı siteler, ertesi gün gönderim yaparken, bazıları alışverişten 1 hafta-10 gün sonra da gönderebiliyor.

Şehir dışına çıkacaksanız mesela yakın zamanda, bunu bilmeniz önemli olabilir.

Özel dönemlere dikkat
Yılın belli zamanlarında, örneğin yılbaşı gibi, markalar büyük üretime girerler ve öncesinde ürünleri mağazalara dağıtırlar. öncesinde. Yılbaşı zamanı gibi dönemlerde büyük tüketim olur. Sonrasında ise kalan kalır. Yeni sezonun açılması da çok yakın olduğu için markalar fazlalıkları, stok oluşmasın diye, online sitelerden de satıyorlar artık. Hem de indirimli veya kampanyalı.

Hatta mağazada bulamadığınız bir ürünü markanın kendi internet sitesinde bulup alabiliyorsunuz. O yüzden bulamadığınız bir ürün için tasalanmak yerine internette kısa bir araştırma yapabilirsiniz.

Not alın
Mağazada beğendiğiniz ürünlerin fiyatlarını not alın, aynı ürünü internette gördüğünüzde fiyat karşılaştırması yapmak ve gerçekten karlı olup olmadığınızı anlamak için iyi bir yöntemdir.

Mağazalar indirime girdiklerinde %50'ye varan iskontolar yaparlar. Daha sonra %70'e inerler. İnternet siteleri, online satışı artırmak için bazen mağazadan daha karlı olabilirler. Ya da aynı ürünü minik bir defosu yüzünden çok daha ucuza satabilirler. Bu yüzden mağazada gördüğünüz ürünleri internette karşılaştırmak için beğendiğiniz ürünün kodunu ve fiyatını not almak akıllıca olabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alışverişin, noktaları, online, püf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hatasız Alışverişin Püf Noktaları Heidi Ah Kadınlar 0 27 Mayıs 2008 10:52