IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Kasım 2012, 15:46   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Düşünce Okuma Nedir - Düşünce Okuma Teknikleri




Düşünce okuma,telepatik yeteneği olduğunu iddia eden kişilerin kişilerin, başkasının zihnindeki düşünce ve fikirleri, o kimsenin “vericilik” çabası göstermemesine karşın anlayabildiğini söylemesine verilen addır.
Bu fenomen, bir başka deyişle, vericinin hiçbir katkısı olmaksızın, alıcı tarafından gerçekleştirilen çabayla oluşan düşünce aktarımı olarak da tanımlanabilir.Metapsişikçiler, kimi medyumların, manyetik süjelerin, mistiklerin ve mürşitlerin (inisiyatör) karşısındakine, kendisine soracağı soruyu henüz sözle sormadan yanıtlamalarını düşünce okuma olayı olarak açıklarlar.

Düşünce Okumak..
Sizce düşünce okunabilir mi ?


Düşünceyi okumak için seferber olan bilim, deneylerde başarılı. ABD`li ve Britanyalı uzmanlar bir cihaz yardımıyla, kişilerin gördüklerini ya da dinlediklerini anlayabiliyor. Britanya University College London ve ABD California Üniversitesi`nden araştırmacılar, beyin tarama sonuçlarına bakarak kişilerin gördükleri ya da dinlediklerini belirleyebildikleri iddiasında. Britanya`da yapılan araştırmada deneklere aynı anda iki farklı görüntü gösterildi. Biri kırmızı, diğeri mavi çizgilerden oluşan resimlerden biri sağ, biri sol gözün önüne yerleştirilerek beyin aktiviteleri gözlendi. Her bir gözün sadece önündeki resmi görmesini sağlayan gözlükler verilen deneklerin beyinlerinin iki resim arasında gidip geldiği, bazen bir resmi bazen diğerini gördüğü belirtildi. Bu arada `fMRI` adlı yöntemle beyin taraması yapan uzmanlar kırmızı ya da mavi resme odaklanırken beynin farklı bölümlerinin çalıştığını gördü. Bu yöntem sayesinde kişinin hangi resme baktığı anlaşıldı. ABD`de yürütülen çalışmada ise aynı teori daha gündelik bir örnek üzerinde uygulandı. Uzmanlar deneklerin başına elektrodlar yerleştirerek iki deneğe `İyi, Kötü, Çirkin` filmini izletti. Bu sırada beynin ses korteksindeki aktivite incelendi. Ekibin başkanı Prof. Itzhak Fried, "Bu yöntemle hangi sahnenin izlendiğini ve hangi sesin duyulduğunu tespit edebildik" dedi. Uzmanlar araştırmanın bir cihaz yardımıyla `beynin okunabileceği` tezini doğruladığını söyledi.



Düşünce Okumak

Evet,bugün biraz acelem var.O yüzden okumakla ilgili bir kaç alıştırma vereceğim.Kesinlikle anneniz ya da varsa sevgiliniz düşünceleri okumak daha kolaydır. O yüzden hemen yabancı birinin düşüncelerini okuyamazken annenizinkini okumanın ihtimali daha yüksektir.

Nasıl okuyacaksınız?
Annenizin karşısına geçip okuma diye birşey yok.Telepati aranıza bir engel girmediği takdirde (duvar vs..) rahatlıkla yapılabilir. Zaman sınırı da olmadığına göre akşama kadar deneyebilirsiniz.

Annenizi bir kaç metre uzağına gidip artık nasıl iyi odaklana biliyorsanız o şekil de gözleriniz kapalı yahut açık annenizin düşüncelerine yoğunlaşın.

Peki okuduğunuz şeyi nasıl anlayacaksınız?

Diğer metinlerde de dikkkate getirdiğim gibi ''kitap okuma'' gibi değildir. Artık kimin düşüncesini okuyorsanız eğer o kişi tuvalate gitmeyi düşünüyorsa siz de de şöyle bir düşünce beliriverecektir. ''Tuvalete gitsem iyi olur.'' bu tarz düşünce oluşacaktır.Ama karşınız da ki kişi ben tuvalete gidyorum dediği an telepatiyi bilmeyen biri aynısı bende düşünüyodum diyecektir.Ama siz biliyorsunuz.Ve bu bir düşünce okuma.

Düşünce okuma teknikleri;

Peki karşısına geçip nasıl okuyacaksınız sadece okuyomuş gibi mi hayal edicekseniz tabi bu da olabilir ama daha güçlü teknikler var.

Mesala ''imgeleme'' bir diğer adıyla ''hayal kurma'' karşınızdaki kişiden size doğru kelimelerin aktığını yada onun düşüncelerini okuduğunu yada onun beyniyle sizinki arasına bir bağ oluştuğunu böylece zihnini okuyabileceğini hayal edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüz Okuma Teknikleri Sue Felsefe 0 26 Haziran 2012 23:15
Zihin Okuma Teknikleri Liaaa Kişisel Gelişim 0 20 Mart 2012 15:26
Şiir Okuma Yöntemleri ve Şiir Okuma Teknikleri.. IF Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 21 Ocak 2012 04:51
Hızlı Okuma Teknikleri Ruj Kişisel Gelişim 0 05 Eylül 2011 20:09
Kuantum Düşünce Teknikleri Sır Felsefe 0 06 Şubat 2011 09:58