IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Aralık 2012, 13:23   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saat ayarını yap, hayatını kolaylaştır!




Her şeyin bir zamanı var! Spor yapmak, ders çalışmak, hatta altepilasyon yapmak için bile doğru zamanı beklemelisin. Haydi, saat ayarını hemen yap, hayatını kolaylaştır!


Her şeyin bir zamanı var! Spor yapmak, ders çalışmak, hatta epilasyon yapmak için bile doğru zamanı beklemelisin. Haydi, saat ayarını hemen yap, hayatını kolaylaştır!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

07.00 Uyan


Herkesin beyni ilk kalktığı zaman biraz sisli pusludur. Dolayısıyla, okul günleri “sadece beş dakika daha” serzenişlerin, güne güzel bir başlangıç yapmanı engelleyebilir, sis ve pus gözünün önünden bütün gün gitmeyebilir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Evden çıkmadan en az 45 dakika önce yataktan kalkarsan, bir yandan tostunu yerken bir yandan da okul çantanı yerleştirmek zorunda kalmazsın. Erken kalkman, kafanı toparlamak için sana vakit verecek, güne bomba gibi bir başlangıç yapabilmen için yardımcı olacaktır.





08.00 Egzersiz yap
Kortizol seviyen (stres ve gerginlik sonucu böbreküstü bezlerince salgılanan bir hormon) şu anda doruk noktasında! Okul, ders, sınav düşünceleri beyninde kol geziyor olmalı. Dolayısıyla, okula yürüyerek ya da bisikletle gitmek, eğer evin okula uzaksa ve otobüsle gidiyorsan birkaç durak önce inip yürümek, kortizol seviyeni düşürerek rahatlamanı sağlayabilir.



09.00 Sohbet et
Vücut ısın gitgide yükseliyor, kendini daha iyi hissediyorsun. Bu saatte istediğin şeyleri başarmanın gücünü kendinde bulabilir, derslerle ve kişisel sorunlarınla ilgili konuları öğretmenlerinle konuşabilirsin. Laf aramızda, hoşlandığın çocukla muhabbet kurmak için de en iyi zaman.

10.00 Derslere odaklan
Adrenalin seviyen yükseliyor, beynini törpülüyor. Bu saatte bir sınavın varsa şanslısın, sorulara kolayca yanıt verebilirsin. En az hata yapabileceğin, en güzel öğrenebileceğin süreç, şu saatler. Hafta sonları ise özellikle bu saatlerde ders çalışmayı denemelisin.


11.00 Plan-program yap
Problem çözme yeteneğin ve hafızan bu derece iyi çalışırken, bir yapılacaklar listesi çıkarabilirsin. İster ders programı yap, ister yarının programını, istersen uzun vadede hayatının programını… Ama mutlaka bir şeyler yap!

12.00 Karar ver
Cuma akşamı ne giyeceğine karar veremiyor musun? Şu an, o an! Hazır adrenalin seviyen doruk noktasına ulaşmışken ve aklının karar verme mekanizması en iyi şekilde çalışırken, kritik kararlarını al!


13.00 Yemek zamanı
İyi beslenemezsen, öğleden sonra enerji seviyen “küt” diye düşebilir. Dolayısıyla, protein içeren et ve balık gibi yiyecekler ile peynirli, yumurtalı yemekler yemek, günün geri kalanında dengeni yerine getirebilir.


14.00 Epilasyon yap
Can sıkıcı bir işi, canın sıkkın olduğu zamanlarda yapmalısın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Acı duyma toleransın şu saatlerde düşük, o ayrı! Ama bir de okuldaki sıkıcı şeylerin üzerine bu işi yapmaya kalkarsan, canının acıdığını hiç hissetmeyeceksin.


15.00 Su iç
Konsantrasyon seviyenin son derece düşük olduğu saatlerdesin. Hemen iki bardak su içmelisin. Bu arada, her gün iki litre su içmek, aklını berraklaştırır ve keskinleştirir.

16.00 Alışveriş yap
Şu saatlerde ellerinden ve kollarından istediğin şekilde faydalanabilirsin, kasların ısındıkları için yorulmayacaksın. Ağır torbaları taşımak için şu an en ideal zaman, demedi deme!


17.00 Spor saati
Biliyor musun, pek çok dünya rekoru şu saatlerde kırıldı, belki de halen kırılıyor! Beden ısımız, kardiyovasküler (kalp–damar sistemi) ve solunum sistemlerinin çalışmaları uç seviyelerdeyken yani! Haydi, sen de harekete geç, kendi rekorunu kır!

18.00 Sosyalleş
Kortizol seviyenin düşmesine bağlı olarak, ruh halin iyileşiyor, keyfin yerine geliyor. İnsan içine karışmak, arkadaş edinmek, alemlere akmak için en uygun zaman
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



19.00 Akşam yemeği
Aslında, yediklerini günün her saati sindirebilirsin, ama mide asitleri özellikle geceleri harekete geçerler, dolayısıyla erken yemek yemek, gecenin diğer yarısında şişkin olmanı engeller. Böylece miden rahatlar, daha rahat bir uyku çekersin ve ayrıca kilona da dikkat etmiş olursun.


20.00 Ödev başına
Ödevlerini akşam 9’dan sonraya bırakmamaya dikkat et, çünkü adrenalin seviyen bu saatten sonra düşmeye başlar ve kendini daha mayışık ve daha az zinde hissedersin.

21.00 Dinlen
Sporunu, egzersizini bu saate kadar yapmadıysan, artık yapmasan daha iyi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu saatten sonra egzersiz yapmak ya da herhangi bir fiziksel aktivitede bulunmak, uyku hormonu olan melatoninin üretimini engeller. Sen iyisi mi, kendini dinlenmeye al.


22.00 Kitap oku
Yatmadan önce kitap okumak, hem kitaba daha iyi konsantre olmanı sağlar hem de seni mışıl mışıl bir uyku için hazırlar. Tabii kitabın gerilimli bir hikaye değilse...

22.30–23.00 Uyku zamanı
Ergenlik döneminde, şarjını ful doldurabilmek için 8-9 saat uykuya ihtiyacın olduğunu unutma. Orta sıcaklıkta ve sessiz sakin bir ortamda uyuman çok daha kolay olur, dolayısıyla televizyonu kapat ve huzurla uykuya dal.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayarını, hayatını, kolaylaştır, saat, yap


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
italyanca saat zaman, İtalyanca Saat Kaç Violent İtalyanca 0 11 Haziran 2012 20:57
Hadise mini elbisenin ayarını kaçırdı PassioN Haber Arşivi 1 25 Nisan 2012 23:44
saat başı uyarı ama saat yanlış verıyor yardım.! Leo mIRC Scripting Sorunları 3 21 Mart 2010 14:54
2.5 saat yüzdü 3 kişinin hayatını kurtardı Angel Haber Arşivi 0 23 Ağustos 2008 12:34