IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Aralık 2012, 17:23   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meslek değiştirmenin en kolay yolu




Meslek değiştirmenin en kolay yolu

Gerek eğitim sistemi, gerek hayat şartları sonucu istediği mesleği seçememiş ve işini mutsuz şekilde yapan kişiler var. Bunlar her sabah istemeye istemeye işe gitmekte ve ortaya başarısız işler çıkarak hem kendilerini, hem de şirketi hem de müşterilerini mutsuz etmektedirler. İstemediği meslekte çalıştığı halde çok başarılı görünen, işini iyi yapan ama kendisi mutsuz olan çalışanlar da mevcut. Bu durum tabi ki hayatın sonu değil.Hemen umutsuzluğa kapılmamak lazım. Meslek değiştirmek veya aynı şirket içinde kendine uygun departmanda çalışmak gibi iki yol var.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

1- Belli bir yaştan sonra meslek değiştirmek oldukça zordur. Birikim yapılan tüm bilgi bir kenara kaldırılır ve yeni bir sektör/meslekte sıfır başlangıç yapılır. Meslek değiştirmek isteyenleri en çok korkutan kısım burasıdır. Bu dip, herkesin aşamayacağı bir kısımdır. Durum asfalt yolda yürümeye alışıkken çamurlu yolda yürümeye başlamaya benzer. Paçalar kirlenir, kayıp düşülür, ayaklar su içinde kalır, yandan geçenler çamur sıçratır.Bu dönemde oldukça sabırlı olmak gerekir. Her yeni başlangıcın bir dibi vardır. Bu dip geçilebilir. Bunu geçebilmenin tek yolu, mesleğe tutku duymak ve bu aşamayı bir eğitim süreci olarak değerlendirmektir. Bu şekildeki meslek değişikliğindeki başka bir durum ise ücret düşüklüğüdür. Eski meslekteki uzman pozisyonundan, yeni meslekteki başlangıç pozisyonuna geçmek ücrette değişikliğe yol açabilir. Bu durumda belli bir miktar birikim yaptıktan sonra bu değişikliği yapmak daha makul olacaktır.
2- Meslek değiştirmenin en kestirme ve en zahmetsiz yolu Internal mobility dir. Yani çalışanların kurum içinde yatay ve dikey olarak hareket ettirilmesidir. Bizim konumuz yatay hareket, bir başka isimle departmanlar/görevler arası geçiş. Meslek dediğimiz şey, şirketlerde departman şeklindedir de denebilir. Şirketlerde satış, İnsan Kaynakları, Pazarlama, Operasyon, Lojistik, Finans, BT gibi çokça departman bulunmaktadır. Eğer bulunduğunuz meslekte/departmanda mutlu değilseniz, şirket içi yatay hareketle departman değişikliği yapabilirsiniz. Bu şekilde bir düşünceniz varsa o şirkette işe başlamadan, departmanlar arası yatay geçiş olup olmadığı öğrenmeniz gerekiyor. Çok sayıda firma çalışanlarına bu şansı tanıyor ve şirket içi yatay hareketleri destekliyor. Çalışıyorsanız ve yatay atama şansınız varsa, bunu önce çalıştığınız departmanın yöneticisiyle konuşmanız ve onu bunu istediğinize ikna etmeniz gerekiyor. Ondan önce İnsan Kaynakları veya geçmek istediğiniz departmanın yöneticisiyle bu konuyu konuşmanız çok hatalı bir hareket olarak algılanabilir ve yöneticiniz bu değişikliğe sırf onu ezip geçtiniz diye karşı çıkabilir.
Bu yüzden böyle bir departman değişikliği düşünüyorsanız, önce kendi yöneticinizle konuşun. Bu konuda ikna olduktan sonra sizin adınıza gitmek istediğiniz departman yöneticisi ve İK ile zaten konuşacaktır. Eğer değişikliği onaylamıyorsa şansınız çok zor. Yalnız bazı şirketler içi kariyer olanaklarını kendi intranet ağları üzerinden açarlar ve çalışanlar bu işlere başvurabilir. ( Bu olanak büyük ve uluslar arası şirketlerde daha çok bulunmaktadır) Tüm bunlara rağmen çalışmak istemediğiniz bölümde mutsuzsanız, ve departman da değiştiremiyorsanız şirketinizi değiştirmeniz gerekebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
değiştirmenin, en, kolay, meslek, yolu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gizlenmenin kolay yolu! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 17 Mayıs 2010 20:46
Kolay yolu seçmedim! Cemalizim Haber Arşivi 0 29 Mart 2009 01:36
vBulletin Logosunu Değiştirmenin 2 Yolu baguna vB 3.8.x Şablon Değişiklikleri 0 16 Temmuz 2006 10:39