IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Aralık 2012, 17:29   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etkili Bir Teşekkür Notu Yazabilmeniz İçin 5 Öneri




Etikili Bir Teşekkür Notu Yazabilmeniz İçin 5 Öneri

Teşekkür notları sadece formaliteden ibaret değildir, hatta aday sıralamanızda ve seçileceğiniz pozisyonda etkili olması açısından çok önemlidirler.

Teşekkür mektubunuzda yazacaklarınız daha önce mülakat sırasında konuşulmuş şeyler de olsa firma için bunlardan daha etkili sözcükler yoktur.

1-ENGELLERİ YOK EDİN

Eğer mülakatınız sırasında adaylığınızı kötü etkileyecek durumlar ortaya çıktıysa teşekkür notunuzda bu engellerin üstesinden gelmeye çalışın. Bu engellerin sizin açınızdan hiçbir sorun teşkil etmeyeceğini ve bu iş için hazır olduğunuzu belirtin.

ÖRNEK:

Çok başarılı bir şirketin yöneticilik pozisyonu için mülakata girdiyseniz, siz de çok başarılı olmanıza rağmen şirketin CEO` su sizin şirketin çalıştığı alanda yaşamadığınızı ve yerel kuruluşlarla hiçbir bağlantınız olmadığını öne sürdü. Bu durumda sizin kontaklarınızın tüm ülkeyi kapsadığını, X şirketinin Y adlı müdürüyle ekonomik alanda çok uzun ömürlü bir bağlantınız olduğunu belirterek bu engelleri ortadan kaldırın. Bu gibi bağlantılar şirketin iş alanını genişletmesinde önemli rol oynar.

2-UZMANLIĞINIZI VURGULAYIN

Eğer firma özel bir sorununu çözüme ulaştıracak veya zor bir ihtiyacını karşılayabilecek bir çalışan arıyorsa, teşekkür notunuzu bu alanlardaki uzmanlığınızı vurgulamak için kullanın.

ÖRNEK:

Bir şirketin acil bir sorununa müdahale etmek için CFO(mali işler üst yöneticisi) pozisyonu için bir iş görüşmesi yaptınız. Bu pozisyon başarısı kanıtlanmış, böyle bir durumda hızlı çözümler üretebilecek bir aday gerektirir, bu yüzden bir şirket içerisinde gerçekleşmiş ve kararlılık gösteren deneyimlerinizi vurgulamalısınız.

3-ANA UZMANLIK DALINIZI VE BAŞARILARINIZI VURGULAYIN

Eğer firma ideal niteliklere sahip bir çalışan arıyorsa, teşekkür notunuzu bu vasıfların he birine sahip olduğunuzu ortaya koymak için kullanın.

ÖRNEK:

Eğer teknolojik ve teknik gelişim dalında bir iş görüşmesi yaptıysanız, şirketin sizde arayacağı çok açık ve kesin özellikler vardır. Bu özelliklere sahip olduğunuzu vurgulayın ve onların bunu görmelerine yardım edin.

4-TEŞEKKÜR MEKTUBU NE KADAR UZUN OLMALI

İş ararken her konuda olduğu gibi bu konuda da kesin bir yanıt yoktur; standart uzunluk bir sayfadır ancak bu vermek istediğiniz bilgilerin miktarına göre değişebilir, mektuplar kesinlikle bir sayfa olacak diye bir zorunluluk yoktur. Teşekkür mektubunuzu olabildiğince değerli bilgiler vermek için kullanın.

Bütün iş arama süreci sizin ve niteliklerinizin tanıtımını kapsar. Teşekkür mektubu yazmanın iş ararken yaptığınız diğer aktivitelerden farklı olması için bir sebep yoktur.

5- E-MAİL Mİ KULLANILMALI YOKSA POSTA SERVİSİ Mİ?

El yazısıyla yazılmış bir mektubun kesinlikle iç acıcı bir yönü olmasına rağmen görüşmenizden sonraki 24 saat içinde yollanmış bir e-mail de sizin düzenli hareket ettiğinizi ve motivasyonunuzun yüksek olduğunu göstererek iş arayan birçok kişinin göz diktiği pozisyona ulaşmanızda etkili olabilir. Normal posta yoluyla gönderdiğiniz bir mektubun alıcıya ulaşması 3 gün sürebilir ve o sırada başka birine iş teklifi yapılabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, bir, etkili, notu, teşekkür, yazabilmeniz, İçin, Öneri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saçlarin Gürleşmesi İçin Öneri Sue Saç Modelleri ve Bakımı 0 04 Temmuz 2012 21:37
Güzelliğiniz İçin Bir Kaç Öneri AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Mayıs 2012 16:40
Bir Teşekkür Notu Bu Sana Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 01 Mayıs 2012 18:49
Toplu Bir Mutfak İçin 5 Öneri Kralice Yemek Tarifleri 1 12 Mart 2009 13:30
Huzur İçin 100 Öneri Alovepoem Serbest Kürsü 0 12 Mayıs 2008 22:49