IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Aralık 2012, 19:37   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güzel Yaşıyorsun, Çünkü..




Bir dostum yüzme hocasından duyduğu bir sözü aktardı. Duyunca henüz yüzme bilmeyen bendeniz de yüzme konusunda cesaretlendi: "Evet sen yüzebilirsin çünkü suyla kavga etmiyorsun!" Anladım ki; yüzmek suya rağmen yaptığımız bir iş değil su sayesinde yaptığımız bir iş. Oysa yüzmeye cesaret edemeyen; yüzmekten denize düşmekten korkan herkesin kafasında bunun tersi vardır. Onlar sanır ki; su bizi boğmak için vardır su bizi dibine çekmeye iştahlıdır su bizi alt etmeye ayarlıdır. Oysa yüzenler gayet iyi bilirler ki; su yüzmek için vardır onları taşımak için akar. Yüzme hocasının bu sözünü dikkate alınca aslında pek azımızın hayatta yüzme bildiğini söyleyebilirim. Biz zannediyoruz ki; hayatın ağır şartları işler çıkışlar biz mutlu olmayalım diye var. Öyle zannediyoruz ve öyle zannettiğimiz için de kendimizi her engelin karşısında her eşiğin önünde her duvarın dibinde mutsuz çaresiz ve medetsiz hissediyoruz. Yani yüzemeyeceğimizi su üzerinde kalamayacağımızı zannediyoruz. Oysa her olayın her nesnenin her zorluğun temelinde bize bir kabiliyet kazandırma hikmeti saklıdır. Ve bizim yüzmemiz yani önümüze çıkan olayı koltuklarımızın altına alarak yeni bir şey öğrenmemiz gerekiyor. İşte o zaman hayata yeni bir bakışla bakarız hayatı yeni bir gözle görürüz. Ve hayatın sahibi kalbimize şöylece fısıldar: Evet sen güzel yaşıyorsun; çünkü hayatla kavga etmiyorsun!


Gelecek elin kızı seni mutlu edecek. Gelecek elin oğlu seni mutlu edecek. Kazın ayağı öyle değil. "Ben seni mutlu etmek için bekleyeyim sen de beni bekle!" Oh! Onu şuna benzetirler: Şömine yanar. Herkesin elinde odun vardır ama herkes birbirinin gözüne bakar "Odunu sen at!" diye. Odunu atmazsan ateş söner.


İki kardeş top oynuyorlardı. Büyük olanı kaleci yaptığı küçük kardeşine sert bir şut çekmeye hazırlanıyordu. Kendilerini seyreden babasına doğru bağırdı: "Dünyanın en iyi golcüsü ben olacağım!" Topu havalandırdı kaleciyi ters köşeye göndermek istiyordu ama kardeşi bir hamlede topu yakaladı ikinci şuta hazırlanırken tekrar bağırdı: "Dünyanın en iyi golcüsü ben olacağım!" Çok daha sert vurdu topa. Ama kardeşi uçtu ve topu avuçlarıyla kavradı. Üçüncü teşebbüs de gol olmayınca kendilerini seyreden babasına seslendi: "Dünyanın en iyi kalecisi kardeşim olacak!"


Sen de böylesi sürpriz zamanlarda hayatı böyle güzelce kucaklamaya hazır mısın? Başarısızlık bulduğun yerde hayal kırıklığı yaşadığın zamanda güzel olan yeni bir şeyi keşfet. Asıl golü o zaman atacaksın!


Senai Demirci

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çünkü, güzel, yaşıyorsun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çünkü * Sihir Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 01 Nisan 2011 21:09