IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Aralık 2012, 19:43   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2016 yılında önce çıkacak geleceğin meslekleri




2016 yılında önce çıkacak geleceğin meslekleri


ABD'de yapılan bir araştırma 2016 yılında ön plana çıkacak iş kollarını şu şekilde sıraladı. İşte geleceğin meslekleri.
Bilgisayar ve sistem mühendisleri: 2016'daki tahmini artış: %28 (ABD'de) Bilgisayar ve network ağlarının tüm dünyada artması bu alandaki şirket sayısının artmasını sağlayacak. Bu şirketlerde istihdam edecek çalışanlara her geçen yıl daha da fazla ihtiyaç olacak.

Ekolog: 2016'daki tahmini artış: %28 (ABD'de) Dünya nüfusunun artışı ve çevresel atıkların miktarının yükselmesi çevresel temizliği ön plana çıkarıyor. Bu konuda görev alacak insanlara ihtiyaç duyulacak.

Finans Analistliği: 2016'daki tahmini artış: %33.8 (ABD'de) Finans sektörünün daha da büyüyecek olması fonlar ve borsa hisselerini bilen analistlere ihtiyacı arttıracak.

Kumar ve Spor kitabı yazarları ve uzmanları: 2016'daki tahmini artış: %28 (ABD'de) ABD' de kumarın birçok eyalette serbet hale getirilmesi ve yeni kumarhanelerin açılacak olması sektörün büyümesine neden olacak. Krupiye gibi kumarhane görevlilerine çok miktarda ihtiyaç duyulacak.

Kriminolog :2016'daki tahmini artış: %30.7 (ABD'de) Suç oranları arttıkça suçu anında tespit edecek uzmanlara ihtiyaç var.

Manikürcü-Pedikürcü : 2016'daki tahmini artış: %27.6 (ABD'de) Kişisel bakım önemli bir noktaya geldi. Tırnak bakım salonlarının yaygınlaşması manikür ve pedikür yapanlara yeni kapılar açıyor.

Cilt Bakım Uzmanları: 2016'daki tahmini artış: %34.3 (ABD'de) Estetisyenler, güzellik ön plana çıktığı için günümüzde de önemli meslek adamaları. Sektörün daha da büyüyeceğini düşünürsek cilt bakım uzmanları önemli bir yere gelecek.

Hemşirelik: 2016'daki tahmini artış: %27 (ABD'de) Sağlık sektörünün tüm dünyada giderek önem kazanması ülkelerdeki hemşire sayısının artmasına neden olacak.

Diş hekimi asistanlığı: 2016'daki tahmini artış: %29.2 (ABD'de) Yaşlı nüfusun artması ve diş sağlığının eskiye göre önem kazanması diş hekimliği asistanlığını iyi bir noktaya taşıyacak.

Veri tabanı yöneticileri: 2016'daki tahmini artış: %28.6 (ABD'de) İş kolları tamamen teknolojiye bağlı hale gelmesiyle bilgisayar destekli vertabanı yaratan kişiler ön plana çıkacak.

----oterapist: 2016'daki tahmini artış: %27.1 (ABD'de) Dünya genelinde yaşlı ve engelli nüfusun artışı fiziyoterapistlere yeni meslek alanları oluşturacak.

Evlilik ve aile terapistliği: 2016'daki tahmini artış: %29.8 (ABD'de) Günümüzde daha fazla evlilik boşanma ile sonuçlanırken yaşam stresi daha çok aileyi ve çifti terapistlere yöneltiyor.

Ruh sağlığı ve madde bağımlılığı çalışanları: 2016'daki tahmini artış: %29.9 (ABD'de) Uyuşturucu madde bağımlılarını doğru yönlendirmek için öemli bir iş kolu. Madde bağımlısı sayısı her geçen gün arttığı için bu meslek kolu önem kazanıyor.

Diş Hijyenistliği: 2016'daki tahmini artış: %30.1 (ABD'de) Diş hijyenistliği nüfus arttıkça ve dişbakımı önem kazandıkça daha da gelişecek. Diş hijyenistleri dişçileri uyguladığı birçok temizlik uygulamasını gerçekleştiriyor.

Ecza Teknikeriliği: 2016'daki tahmini artış: %32 (ABD'de) Yaşlı nüfus arttıkça eczacılık teknikerlerine ilgi artacak. Sektörde eczacılardan bu uzmanlara büyük oranda bir sorumluluk akışı olacak.

----oterapi Asistanlığı: 2016'daki tahmini artış: %32.4 (ABD'de) İlerleyen zamanda engelli sayısının artacağı düşünülüyor. O nedenle terapist asistanlığına ihtiyaç artacak.

Oyun ver kumar araştırmacıları: 2016'daki tahmini artış: %33.6 (ABD'de) Kumar sektörü büyüyor. Casino ortamı havasındaki oyun alanları önem kazanıyor.

Davranış Bozukluğu ve Madde Bağımlılığı Danışmanları: 2016'daki tahmini artış: %34.3 (ABD'de) Uyuşturucu madde bağımlılarına yönelik gönüllü danışmanlıklar önem kazanacak.

Veterinerlik: 2016'daki tahmini artış: %27.6 (ABD'de) Evcil hayvan bakıcıları her geçen gün artıyor. Hayvan hastalıklarının detaylı incelenmesi de insan sağlığı kadar önemli.

Sağlık Asistanlığı: 2016'daki tahmini artış: %35.4 (ABD'de) Teknolojik gelişmelerle birlikte sağlık sektöründe de büyük değişim yaşanıyor. Sektörün gelişmesi kilnik ve hastane sayısında artış yaratcak. Buralarda görevlendirilecek asistanlar için iş alanları doğacak.

Sahne Makyajı Uzmanları: 2016'daki tahmini artış: %39.8 (ABD'de) Alanda çok az insanın görev alıyor olması yeni insanları bu alana yöneltmeye zorluyor.

Kişisel Bütçe Danışmanlığı: 2016'daki tahmini artış: %41 (ABD'de) Kişilerin ve ailelerin bütçelerini düzenlemek için danışacağı rehberler önem kazanacak.

Bilgisayar Sistem Analistleri: 2016'daki tahmini artış: %29 (ABD'de) Bu alandaki büyüme 90'lardaki kadar büyük olmasa da teknoloji altyapısı büyüdükçe sistem analistleri de epeyce önem kazanacak.

Evde Hasta Bakımı Personeli: 2016'daki tahmini artış: %48.7 (ABD'de) Hasta sayısının artması ve bakıma muhtaç kişilerin evlerinde bakım hizmeti almak istemeleri hasta bakıcılarını ön plana çıkarıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cıkacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Geleceğin Gözde Meslekleri Liaaa Kişisel Gelişim 0 11 Ekim 2012 11:54
2013 Yılında Piyasaya Çıkacak Olan Araçlar Rüzgar Otomobil Haberleri 0 28 Nisan 2012 23:24
Uzağa bakarken yanındaki fırsatı kaçırma(Geleceğin Meslekleri) Ruj Kişisel Gelişim 0 05 Eylül 2011 20:03
"2010" Yılında Çıkacak Oyunlar. MT EkoL Oyun Dünyasından Son Haberler 0 12 Kasım 2009 16:32