IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Şubat 2013, 20:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sevdiğiniz işi bulmanın 15 yolu




Yaptığınız işi sevmek her şeyden önemli. Öyle ki gününüzün çoğunu işinizde geçirdiğiniz varsayıldığında… Sitemizde bir çok defa doğru mesleği bulmakla ilgili yazı yazdık. Hatta bununla ilgili “meslek seçimi testimiz” mevcut. Başarı hikayeleri, inovatif fikirler, çok kazandıran meslekler, yıldızı parlak meslek grupları ile ilgili yazdık çizdik. Peki sevdiğiniz işi bulmaya çalışırken daha fazla seçeneğinizin olmasını istediğiniz oldu mu? İşte bu konuda ufkunuzu açmanız için 15 ipucu:
1) Odanıza kapanıp düşünmeyin. Ne yapmak istediğinizi ararken, bulunduğunuz yeri değiştirin. (Hareket duyguyu değiştirir ve yeni bir yer, farklı bir bakış açısından olaylara yaklaşmanızı sağlayabilir.
2) Sorununuza başka birinin bakış açısından bakmayı deneyin. Gıpta ettiğiniz birinin size bu konuda tavsiyelerde bulunduğunu hayal edin. (Bunu yapmak zaman alır, ama işinize yarayacak cevaplarla karşılaşabilirsiniz.
3) Ne istediğinizin resmini çizin. Kulağa nasıl geldiğini, nasıl hissettirdiğini, nasıl koktuğunu ve nasıl bir tadı olduğunu hayal edin. (Beş duyumuz aracılığıyla dünyayı anlamlandırıyoruz ne de olsa.)
4) Sizin yapmak istediğiniz işi yapan bir kişi bulun ve ondan bu işle ilgili fikirler alın. (Buna modelleme deniyor. Onun işine yaramışsa, neden size de faydalı olmasın?)
5) Sizin için başarının ne anlama geldiğini ifade edin. (Burada dış etkilere mümkün olduğunca kapanarak kendi cevabınızı oluşturmanız önem taşıyor.)
6) Sevdiğiniz işi nasıl yapabileceğinizi düzenli olarak düşünün. (Bunu yaparken olumsuz düşünce eğilimlerini geride bırakmak amacınız olmalı.)
7) Gülün, eğlenin! (Mizah, geçiş aşamasında kendinizi bulabileceğiniz olumsuz düşünce bulutlarını dağıtmanıza yardımcı olur.)
8) Bu durumu sekiz yaşında bir çocuğun nasıl halledeceğini düşünün. (Bazen çocuklar inanılmaz çözümlerle gelebiliyor.)
9) Sorununuzu bir kağıda yazın ve duvara yapıştırın. (Sürekli bu sorunla karşılaşan beyniniz, ona net bir cevap vermek konusunda daha istekli olacaktır.)


10) Sevdiğiniz işi yapmayarak neler kaybettiğinizi düşünün. (Bulduklarınız sizi harekete geçmek konusunda yüreklendirecektir.)
11)Sözlüğü açın ve ilk gördüğünüz kelimeyi ve onun anlamını okuyun. Ve kendinize şu soruyu sorun: Bu kelime benim sevdiğim işi yapmam konusunda bana nasıl yardımcı olabilir?
12) Günde 10 dakika sessiz bir şekilde oturup düşünmeye zaman ayırın. Derin nefes alın ve düşüncelerinizin farkına varın. (Bu sizin gününüzün en büyülü kısmı haline gelecek.)
13) Aşama kaydettiğinizde kendinizi ödüllendirin. Bu ödüller büyük olmak zorunda değil. Dondurma yemek ve öğlen şekerleme yapıp dinlenmek de kendimize verdiğimiz ödüllerdir.
14) 30 dakika zaman ayırın ve neleri severek yaptığınızla ilgili bir liste yapın.
15) Bir yıl sonraya gittiğinizi hayal edin ve oradaki konumuzdan şu anki kendinize neler yapabileceğinizle ilgili bir mektup yazın.

Sevdiğiniz şeyi yapmak için ilk adımlarınızı attınız, tebrikler!
Kaynak : Craig Nathanson

__________________
be positive..


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
15, bulmanın, işi, sevdiğiniz, yolu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sevgili Bulmanın 50 Yolu - Lucy Anne Holmes xena Ne Okumalıyım? 8 30 Aralık 2012 19:06
En Yakın ATM'yi Bulmanın En Kolay Yolu ALeMCi Cep Telefonlar 0 17 Nisan 2012 17:28
Hakkı Bulmanın Tek Yolu Kur’ana Uymak mıdır? Liaaa İslamiyet 0 08 Mart 2012 11:57
Doğru kişiyi bulmanın 10 yolu! AnqeL Ah Erkekler 2 30 Ağustos 2010 23:26