IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Ocak 2014, 15:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayatın Kontrolü!




HAYATIN KONTROLÜ!
Tolga ÇELEBİ

İnsanların çoğu, geleceklerinin ürkütücü ve karamsar olduğunu düşünüyor. Peş peşe gelen krizler, ekonomik sıkıntılar, yanı başımızda patlak veren savaşlar insanları karamsarlığa itiyor. Bu yüzden bilinmez geleceğimizin iyi sonuçlanmayacağını düşünüyoruz.

Unutulmaması gereken bir gerçek var! Her şey algılamayla ilgili. Olumlu sonuçlar istiyorsak, algılama yöntemlerimizi de değiştirmeliyiz. Geleceği korku temelli algılamaya devam edersek, endişe ve stresten de kurtulamayız. Tüm planlarımızı ve hedeflerimizi de askıya almak zorunda kalırız. Peki, algımı nasıl değiştireceğim. Ne yaparsam gelecek benim için umut vaad edici olur. Yaşam kalitemi nasıl arttırabilirim?

Hayatımızın kontrolü bizde. Allah’ın tüm insanlara verdiği ‘cüzi irade’ ile seçimlerimizi biz yapıyoruz. Yol ayrımına geldiğimde, kararı irademle ben veriyorsam, hayatımı da cüzi irademe göre ben yönetiyorum demektir. Burada yanlış anlaşılmak istemem. Bizi yaratan, yaşatan, rızıklandıran şüphesiz Allah’tır. Allah bize verdiği cüzi irade ile; yaptığımız her şeyin iyi veya kötü mükafatını göreceğimizi de bildiriyor. Seçimleri biz yapıyoruz, bu durumda iyi veya kötü yolu tercih etme yetkisini de biz tercih ediyoruz.

Ne kadar kontrollü davranırsak, gelecekten o kadar umutlu oluruz. Seçimlerimizin kalitesi, yaşam tarzımızla ilişkilidir. Önümüze çıkan seçenekler arasından bir seçim yaptıktan sonra, diğer tüm seçenekleri de hayatımızdan çıkartmış ve arkamızda bırakmış sayılırız.

Bu gün bir çok öğrenci, üniversite de istediği bölüme giremiyor. Yeni mezunlar ise, okuduğu alanda çalışmak istemiyor. Sonuç, mutsuz bir toplum. Şu bir gerçek ki; homurdanmak, şikayet etmek hiçbir zaman çözüm olamaz. Sadece; severek ve işbirliği yaparak hayatımızda olumlu etkiler ortaya çıkartabiliriz.

Hayatımız boyunca düşünce tarzımızı hiç değiştirmeden, aynı şekilde düşünmeye ve yaptıklarımızı yapmaya devam edersek; her zaman elde ettiğimiz aynı sonuçlara ulaşırız. Yani diğer bir deyişle, bir şeyler değiştirmek istiyorsak, hep aynı sonucu almaktan sıkıldıysak, önce düşünce tarzımızı sonra da eylemlerimizi değiştirmeliyiz.

Hayatımızda bir sıçrama yapmak için, bakış açımızı değiştirmeliyiz. Örneğin tek başına zararsız olan iki kimyasal madde, bir araya geldiğinde inanılmaz bir enerji ortaya çıkartıyor. Bizimde hayatımızda mevcut olan ve bir sıçrama yapmamızı sağlayacak duygu, düşünce ve davranışları bulup bir araya getirmemiz gerekiyor.

Evrendeki tüm olaylar, nasıl gördüğümüze bağlı olarak değişir. Defterinize kocaman bir ‘C’ harfi çizin. Bu iç bükey mi, yoksa dış bükey mi? Dışarıdan bakarsanız dış bükey, içeri bakarsanız iç bükey. Nasıl bakarsak öyle görürüz. Ne görürsek ona inanırız.

Zihin haritası denen bir kavram var. Hedeflerimize ulaşmak için bir takım yollar belirleriz. Öyle bir yere geliriz ki, çıkış bulamayız. Daha sonra bu hedeften sonsuza kadar vaz geçeriz. Ama şartlar değişiyor. Hayat değişiyor. Dün imkansız olan şey, bu gün mümkün olabilir. Zihin haritamızı güncel tutarak, hedeflerimizi gereği kadar esnek belirlersek, yolumuzu da kaybetmeyiz, hedeflerimizden de sapmamış oluruz.





 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hayatın, kontrolü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İştah Kontrolü AnqeL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 21 Mart 2012 23:37
İştah Kontrolü Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 08 Mart 2012 13:04
Öfke kontrolü sağlık kontrolü kadar önemli Lucifer Ruh Sağlığı 0 30 Kasım 2011 20:57