IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 31 Ocak 2014, 16:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sosyal Bir İnsan Nasıl Olunur ?




Bir sevgili bulmanın, iş sahibi olmanın, yakın arkadaşlar edinmenin; hepsinin püf noktası sosyal bir insan olmaktan geçer. Sosyalleşmek herkesi için çok kolay olmayabilir. Bazı insanlar yalnızlığı sever, bazıları ise çalışmaktan dolayı sosyalleşmeye vakit bulamaz. Ama hayatta doğru ilişkiler kurabilmek önemlidir…
Kalabalık Ortamlara Girin
Öncelikle fiziksel ve ruhsal gücünüzü toplayın ve davetli olduğunuz yere gidin. Unutmayın reddettiğiniz her davet, arkdaş, sevgili ya da iş bulmak için kaçırdığınız bir fırsattır. Eğer hiç bir yere davetli değilseniz ve yapcak bir işiniz yoksa, insanlarla sosyalleşebileceğiniz bir ortam bulun. Örneğin, arkadaşlarınızla, ya da tek başınıza bir kafeye, bara, tiyatroya, açılışa vb. gidin.
Cesaretinizi Toplayın
Girdiğiniz ortamda, kendinize güvenin, cesaretinizi toplayın, ve insanlarla sohbet etmeye başlayın. Sohbet istediğiniz gibi gitmezse, her zaman uzaklaşma şansınız var. Unutmayın, o ortama herkes sosyalleşmek için giriyor. Sizinle sohbet etmek insanların hoşuna gidecektir. Bu yüzden sohbet etmeye çekinmeyin. İnsanlar sizing yanınıza gelmiyorsa, siz onların aynına gidip sohbeti başlatın.
Pozitif Olun
Karşınızdaki insana pozitif davrandığınız sürece, konuşma yolunda gidecektir. Güleryüzlü olun, karşınızdaki kişiyi dinleyin, üzerindeki bir şeyi ya da bir fikrini çok beğendiğinizi söyleyin, onu terslemeyin ve anlattığı şeyler hakkında sorular sorun.
Konuşma Konuları
İçinde bulunduğunuz ortam hakkında konuşarak sohbete başlayabilirsiniz. Mesela bir partideyseniz, partinin kalabalıklığı hakkında konuşabilirsiniz. Karşınızdaki kişiyi tanımaya yönelik sorular sorun. O ortama kiminle geldiği, ne iş yaptığı, nerede oturduğu, nerede okuduğu gibi konularda bilgi edinin. Bu konularda edindiğiniz bilgilerden yola çıkarak konuşma konularınızı çeşitlendirin. Örneğin, okulunun adını öğrendikten sonra, okul ortamının nasıl olduğunu, ne zaman mezun olduğunu vb soruları sorarak konuları genişletin.
Dikkat
Sosyalleşirken pozitif ve samimi olmak kadar, dikkatli olmak da gereklidir. Dünyada binbir çeşit insan var. Herkesin niyeti çok iyi olmayabilir. Bu yüzden sohbet ederken, çok özel şeylerinizi anlatmamaya ve karşınızdaki insanın niyetini iyice anlamaya çalışın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
bîr, nasıl, olunur, sosyal, İnsan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Online Flört Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Başarılı Olunur? SunShine Ah Erkekler 1 23 Aralık 2013 08:25
Faydalı İnsan Nasıl Olunur tiNa Serbest Kürsü 0 12 Eylül 2013 20:09
Gemi adamı Nasıl Olunur Ve Liman Cüzdanı Nasıl Alınır Liaaa Ödev ve Tezler 0 02 Kasım 2012 14:36
Nasıl İyi Bir Dinleyici Olunur Liaaa Kişisel Gelişim 0 15 Haziran 2012 15:09
Nasıl Deha Olunur ? Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 10 Mart 2012 14:39