IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Şubat 2014, 19:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çoktan Pes Etmeyi Seçmiş Birini Nasıl Motive Ederiz




Duvara toslamış, mahvolmuş ya da hiçbirşeyi kalmamış bir insanla karşılaştınız mı? Onlarla konuşursunuz ve tamamen yoldan çıkmışlardır, tek istedikleri bırakmaktır.

İyi niyetle onları motive etmeyi denersiniz ve “Yapabilirsin, hadi, yapabilirsin, hadi!” dersiniz. Ama hala bırakmaya o kadar meyillidirler ki, bunların hiçbirini duymazlar, dinlemezler bile, bütün isteklerini kaybetmişlerdir ve pes etmek için kararlarını çoktan vermişlerdir. Bu aşamada yapabileceğiniz hiçbirşey yokmuş gibi düşünebilirsiniz, onları terketmeniz gerekir ama edemezsiniz, edemeyeceğinizi bilirsiniz, çünkü bu siz değilsinizdir.

Dağa tırmanırken yarı yolda kalmış ve çok yorulmuş biri gibi, daha ileri gidemezler, ve siz onları orada bırakamazsınız, eğer bırakırsanız dağdan aşağı yuvarlanabilirler. Başkalarını motive etmek isterken pek çok insan bu stresli duruma düşmüştür ve bırakıp geri gelmeyi denerler, bu işe yaramadığında başka birşeye ihtiyacınız vardır. Fikirlerini değiştirtmeniz gerek, sorunun başlangıcında bu bir fiziksel sorun olsa da, artık zihinsel bir sorundur.

Bu nedenle, psikolojik bir noktadan yapmalısınız. Şunu da hatırlamalısınız ki, birine isteği dışında yardım edemezsiniz. Başarmayı, başarısızlıkla karşılaşmayı, savaşmayı, hiçbirşey kalmadığında daha da derine kazmayı seçmeliler. Bir kez asla teslim olmamayı, pes etmemeyi seçerlerse, ne yapabileceğiniz inanılmazdır. Ne kadar çok başarısızlığın üstesinden gelebilirlerse, isteklerini yerine getirmek için o kadar fazla bastırırlar. Biliyorum, çünkü ben de o duruma düşmüştüm ve başkası devam etmem için bana yardım etmişti.

Şimdi ne zaman başkalarına mücadelelerini tamamlamak için yardım etsem, o durumda olmanın nasıl birşey olduğunu asla unutmayacağım. Pes etmeyi seçen birçok kişi şunu der: “anlamıyorsun”, ama bu, ebeveynlerine seslenen bir ergen gibidir, tabi ki öyledir, bir zamanlar onlar da ergendi. Bu yüzden, başkalarına yardım etmeye çalışırken, anladığınızı söyleyin, kendi acınızdan ve bundan nasıl sıyrıldığınızdan bahsedin, ve sonra “hadi, bunu beraber başaralım!” deyin.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
birini, coktan, ederiz, etmeyi, motive, nasıl, pes, seçmiş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Motive Olmak.. Zen Kişisel Gelişim 0 18 Kasım 2012 00:40
Motiveyim Motivesin Motive Liaaa Kişisel Gelişim 0 30 Mart 2012 14:40
Çocukları spora nasıl motive edebiliriz? Ecrin Çocuk Sağlığı 0 14 Mart 2012 21:43
Bayanlar Bu Fıkrayı Yılın Fıkrası Seçmiş! :) Hayal Fıkra 2 02 Temmuz 2010 23:56
Neden Erkekler Diyet Konusunda Daha Motive? Kralice Ah Erkekler 0 01 Haziran 2008 23:33