IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Şubat 2014, 00:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yapabileceğini ummak ile gerçekte yapıp yapamayacağını bilmek arasında FARK vardır




Büyük besteci Wolfgang Amadeus Mozart ve eşi Avusturya’nın müzik başkenti Viyana’da normal standartların üzerinden bir hayat sürüyorlardı. Wolfgang gündüzleri besteler yapıyor, gece partilere katılıyordu. Kafası mali işlere hiç çalışmıyordu. Bayan Mozart eşinin altın yumurta ürettiğini biliyor, bir yandan onun sağlığından endişe ederken diğer yandan da bu yumurtaları nakite çevirmeye çalışıyordu. Çünkü mail işlerle o ilgilenmek durumundaydı. En azından faturaları Bayan Mozart ödüyordu.
Amadeus isimli film, Bayan Mozart’ın mail sıkıntıları azaltmak için nasıl plan yaptığını anlatır. Kocasının el yazmsı müsveddelerini saray bestecisi ve İmparator’un gözdesi Antonio Salieri’ye götürecek ve Mozart’a iş vermesi için imparatoru etkileyerek ona yardımcı olmasını isteyecekti. Wolfgang kendi adına böyle bir talepte asla bulunmazdı. O, sarayın dehasına boyun eğmesini bekliyordu.
Bayan Mozart, elinde kocasının en son bestelerinden bazıları ile Salieri’nin odasına gelir. Salieri, görüşmeyi ertelemek ister. Ancak Bayan Mozart bunu rededer ve Salieri ile görüşür. Elindeki tüm müsveddelerin orijinal olduğunu söyleyerek çantayı ona verir. Salieri, çantayı açar ve ayağa kalkar. Sayfaları tek tek çevirirken her biri enfes parçalar kafasının içinde çalan Salieri, odaın tam orta yerinde donakalır. Her biri, birbiri ardına başyapıtlar…
Bu orijinal müsveddeler hiç düzeltilmemiş, değiştirilmemiş, sadece taslak şeklindeydiler. Salieri’nin dediği gibi : “Müziğin sonu gelmiyor gibiydi. Hiç ara vermeden birbiri ardına gelen notalar, ifadeler…Tıpkı Tanrı’nın sesi gibi…Bu eşsiz vuruşları, bu benzersiz güzelliği kendi kafesimden izliyorum.”
Bu hayret verici müzik Salieri’de bir bütünlük duygusu uyandırır ve içindeki büyük varoluş zincirinin parçalarını bir araya getirir. Ruhsal Zeka(SQ) nun özü, duygusal zekası ve IQ’su, tam o anda, tıpkı müziği sevmeye başladığı çocukluk yıllarındaki gibi bir uyum içindeydi. Kimliği geçici olarak devre dışı bırakılmıştı, kendini huzur bulmuş ve tamamen özgür kalmış hissediyordu.
Bayan Mozart yüzünde yardım etmeye gönüllü bir ifade olup olmadığını anlamak için Salieri’yi izler çünkü bu yardım para anlamına gelmektedir. “Beğenmediniz mi?” diye sorar. “Harikulade” diye karşılık verir Salieri. Bayan Mozart yardım edeceğini düşünürken, Salieri yüzünü ekşiterek odadan çıkar.
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arasında, bilmek, fark, gercekte, ile, ummak, vardır, yapabileceğini, yapamayacağını, yapıp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
yol, zaman ve sürat arasında nasıl bir ilişki vardır. Alhwin Ödev ve Tezler 0 30 Kasım 2011 22:52
Felsefe ile bilimler arasında ne gibi ilişkiler vardır? Kalemzede Felsefe 0 25 Eylül 2011 01:16
Felsefe ile din arasında ne gibi ilişkiler vardır? Kalemzede Felsefe 0 25 Eylül 2011 01:16