IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 16 Şubat 2014, 18:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zaman mı İnsanları Olgunlaştırır? Deneyim mi İnsanları Olgunlaştırır?




Bir gün bir geziye katılmıştım ve herkes kendini tanıtıyordu, soruyu herkese alaylı bir şekilde, sanki onları eziyormuş gibi soran bir adam soruyordu, bana döndü; “Sen ne iş yapıyorsun?” dedi yine alaylı bir ifadeyle; ben de onun bu alaylı davranışına hiç sevmeyeceği bir yanıtla bastırarak “Yaşam Koçuyum” dedim. Normalde bu soruyu ortamına göre cevaplarım değişir ve kendim için Yaşam Koçu ifadesini çok az kullanırım, çünkü muğlak bir ifadedir. Neyse ben bunu deyince dikkatler bana çekildi ve o da dikkatin bana çekilmesinden rahatsız olarak benimle dalga geçmeye çalıştı ve; “Yaşam koçu olmak için biraz genç değil misin?” dedi gülümseyerek ve devam etti, “En az insan 45 yaşında olmalı, yoksa yaşamı nasıl tanıyacak?” dedi.


Ben de onlara döndüm, dedim ki; Bir insanın olgunluğunu yaşı mı belirler? Yoksa deneyimleri mi? Söz gelimi bir genci 18 yaşında uyutsanız 60 yaşında uyandırsanız 60 yaşın olgunluğunu mu gösterir yoksa 18 gibi mi davranır? Tabii ki de 18 gibi davranır. Çünkü sizi olgunlaştıran yaş değil deneyimlerinizdir.



nsanlar kendilerini değiştirecekleri deneyimleri çok sık yaşamadıkları için olgunlaşmaları uzun sürer. Oysa ki 18 yaşında sokaklarda büyümüş bir insanı gördüğünüzde onun ne kadar olgun olduğunu yaşıtlarına hiç benzemediğini görürsünüz. Çünkü o 50 senede yaşanacak deneyimi 10 sene de yaşamıştır.

Hatta yakın zamanda Türkmax adlı kanalda Nerede Kalmıştık? adlı bir dizi oynuyordu. Dizide Haluk Bilginer 18 yaşında komaya girmiş 27 sene komada kalmış ve 45 yaşında uyanmış birisini canlandırıyordu. Genel olarak dizide anlatılanlar 45 yaşında olmasına rağmen 18 yaşında davranan Haluk Bilginer’in maceralarıydı.



Konuyu toparlarsak ben genç olupta çok olgun insanlar gördüm aynı zamanda yaşlı olupta olgunlaşamayan insanlar da gördüm. Genç olup olgunlaşan insanlardaki temel fark ya onların kendilerini olgunlaştıracak deneyimleri tesadüfen yaşamalarıydı ya da kendileri bilerek bu deneyimleri öğrenmişlerdi. Söz gelimi kendimden örnek verirsem, 16-20 yaşları arasında her türlü dini, felsefeyi incelemem ve bizzat bu ortamlarda bulunmam bana hayat hakkında çok şey öğretti. Ayrıca Türkiye’nin her bölgesini gezip oralardaki insanlarla birebir konuşmam insanlara da daha farklı bakmamı sağladı.

Son olarak şunu söyleyebilirim, olgunlaşmak için yaşlanmayı beklemeyin, gidin ve o deneyimleri şimdi yaşayın…
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
deneyim, mi, , olgunlaştırır, İnsanları, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnsanları En Çok Korkutan 5 Şey tiNa Serbest Kürsü 0 12 Eylül 2013 20:19
New York İnsanları HANDSOME Fotoğraf Kulübü 2 08 Kasım 2012 19:43
İnsanları En Çok Korkutan 5 Şey Burce Serbest Kürsü 0 12 Mayıs 2012 14:29
İnsanları Etkileme Yolları Lady İslamiyet 0 26 Nisan 2010 09:11
Yılın İnsanları Kralice Haber Arşivi 0 18 Aralık 2008 18:13