IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Şubat 2014, 13:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyin Gücünü Geliştirmenin En Basit Yolları




1. Fare altlığınızın yerini değiştirin

Bunu yaparak kendinizi, baskın olmayan ve diğerine göre daha zorlanarak kullandığınız elinizi kullanmaya zorlayacaksınız. Bunun sonucunda, beyninizdeki sağ ve sol yarım küreler arasındaki sinirsel bağlantılar uyarılacaktır. Bilimsel araştırmalar kanıtlamıştır ki, iki elini de eşit olarak kullanan insanların beyinlerinin iki tarafına da %10 daha fazla sinir lifi dahil olur.

Tabi, ideal olarak baskın olmayan elinizi daha fazla kullanmak istersiniz ama bazı işler sizin için oldukça zor olacaktır. Bir hafta veya biraz daha uzun bir süre boyunca dişlerimi baskın olmayan sol elimle fırçaladım ve meydana gelen tek gelişme dişlerimdeki tartar miktarının artması oldu.

Farenizi diğer elinizle kullanmak hayatınıza çok kolay bir biçimde dahil edebileceğiniz bir alışkanlıktır. İlk birkaç gün boyunca bu size çok garip gelecektir ve çok fazla tıklama yaptığınız programları kullanırken farenin yerini değiştirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Alışma süresinin sonunda ise bilgisayarı her iki elinizle de aynı başarı ile kontrol ediyor olacaksınız.

2. Kendinizi bir şeyleri hatırlamaya zorlayın

Bazı zamanlar çalan bir şarkının veya gördüğünüz bir tanıdığın ismini hatırlamayı istersiniz. Cevap dilinizin ucundadır ama bir türlü hatırlayamazsınız. Böyle bir durumda iken normalde ne yaparsınız? Muhtemelen ismi yanınızdaki bir arkadaşınıza sorarsınız ve ismin ne olduğunu öğrenince de durumu garipseyerek “Tabi yaa! İşte bu” dersiniz.

Bu durumla tekrar karşılaştığınızda kendinizi ismi hatırlamaya zorlayın. Beyniniz tıpkı kaslarınız gibi uyarılabilir ve ne kadar çok çalışırsanız o kadar güçlenirsiniz.

İsimleri hatırlama konusunda kendinizi sınırlamayın. Amcanızın telefon numarasını almak için annenizi mi arıyorsunuz? Kağıdı ve kalemi bir kenara bırakın – hatırlayabilirsiniz. Numara sıralamasının nasıl olduğuna ilişkin zihninizde bir imaj yaratmak için telefonunuzun tuş takımını incelemeyi deneyin.

Olabilecek en kötü şey tekrar annenizi aramak olacaktır…

3. Düşünmeyi gerektiren oyunlar oynayın

Beyin kapasitenizi geliştirmeniz için Matematik Olimpiyatları Oyunları’nı oynamanız gerekmez. Sudoku ya da çapraz bulmaca gibi basit oyunların da beyin performansınıza önemli katkıları bulunmaktadır.

Düzenlilik bu konuda çok önemlidir, bu nedenle bu tarz oyun ya da egzersizleri günlük yaşamınızın bir parçası haline getirin. Bir yerlere gidip gelirken yanınızda bulundurduğunuz çapraz bulmaca kitabını çözebilirsiniz. Ben, kişisel olarak, her gün çalışmaya başlamadan önce bir satranç maçı yapmayı seviyorum. Ortalama 15 dakikamı alıyor, ama beynimin güne iyi bir başlangıç yapmasını sağlıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
basit, beyin, beyin gücü, en, geliştirmenin, gücünü, yolları, zeka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kelimelerin Gücünü Anlamadan İnsanların Gücünü Anlayamazsınız! Zen Kişisel Gelişim 0 21 Kasım 2012 15:35
Eşler Arasında Sevgiyi Geliştirmenin Yolları Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 23 Ekim 2012 03:19
Yeteneğinizi geliştirmenin yolları sandığınızdan daha kolay Ruj Kişisel Gelişim 0 05 Eylül 2011 19:12
İletişim Yeteneğini Geliştirmenin Yolları Lady Genel Paylaşım 0 20 Mayıs 2011 23:29
Beyin gücünü artıracak 11yöntem.. TImezOne Sağlık Köşesi 0 27 Ocak 2008 16:34